În Franța, șoferii vor fi plătiţi pentru a nu mai circula la orele de vârf

Autor: Adrian Somai 23 apr. 2023 Știri auto
În Franța, șoferii vor fi plătiţi pentru a nu mai circula la orele de vârf

Traficul din ce în ce mai aglomerat la orele de vârf le dă bătăi mari de cap și autorităților franceze, nu numai celor române. Nestiind ce să mai facă pentru a îi convinge pe șoferi să mai plece la drum și fără mașina personală, autoritățile locale din Lille, un oraș din zona de nord a țării, în apropiere de granița cu Belgia, au ajuns în situația de a lua în calcul o măsură neobișnuită.

Potrivit TheMayor, Primăria din Lille și-a propus să îi plătească pe șoferi pentru a nu mai ieși în trafic la orele de vârf și pentru a nu mai contribui astfel la crearea ambuteiajelor care sufocă orașul. Mai exact, autoritățile locale vor să îi plătească pe șoferi cu câte doi euro pentru fiecare călătorie. Sigur, nu orice șofer va primi totuși acești bani!

Șoferii care își doresc să participe la acest experiment trebuie mai întăi de toate să se înregistreze pe o platformă online până la data de 12 mai. Autoritățile își doresc un număr de 5.000 de voluntari care să participe la această acțiune. Apoi, șoferii își vor instala pe telefoane o aplicație prin care toate mișcările la volanul mașinii le vor fi urmărite.

Experimentul va debuta în această toamnă

Experimentul pus la cale de administrația locală din Lille va începe în luna septembrie și va dura nouă luni. Șoferii participanți la acțiune vor primi câte doi euro dacă nu vor mai circula pe anumite străzi între orele 7.00 – 9.00 și 16.30 – 18.30.

Lille nu este primul oraș care se gândește la o astfel de măsură pentru a stimula șoferii să nu mai conducă la orele de vârf. În 2016, un experiment similar a avut loc în Rotterdam, în Olanda. Rezultatele nu au fost chiar rele, traficul pe autostrăzi scăzând în cele din urmă cu 17%. Administrația locală din Liile susține însă că și o scădere a traficului cu 6% la orele de vârf ar fi considerată o reușită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide