În Germania, peste jumătate dintre orașe nu au stații de încărcare pentru mașinile electrice

Autor: Daniel Samoilă 22 dec. 2021 Știri auto
În Germania, peste jumătate dintre orașe nu au stații de încărcare pentru mașinile electrice

Germania face tranziția către mașinile electrice într-un ritm scăzut. Peste jumătate dintre orașe nu au stații de încărcare.

În Germania sunt în total 25.376 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice. Acestea pot încărca simultan nu mai puțin de 49.207 mașini cu motorizare electrică.

Potrivit Berliner Morgenpost, citat de economica.net, din totalul de 10.796 de orașe germane, 6.516 nu au nici măcar o stație de încărcare.

Cele mai mari probleme sunt în landul Rheinland-Pfalz, care are sediul administrativ la Mainz. Din 2.302 de orașe, 1.962 nu au stații publice încărcare.

Puține orașe din Germania au stații de încărcare pentru mașinile electrice

Un alt exemplu este landul Bavaria, acolo unde își are sediul constructorul BMW. Din 2.056 de orașe, 994 dintre ele nu au stații de încărcare.

Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei, își propune ca până în 2030 pe șoselele din țară să circule nu mai puțin de 15 milioane de mașini electrice.

În România, spre exemplu, sunt mai puțin de 1.000 de stații electrice, asta în timp ce Marea Britanie este într-un amplu proces de electrificare. Britanicii vor construi clădiri noi care vor fi dotate cu stații de încărcare pentru modelele electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide