În premieră, România va livra maşini în Australia

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Ford Puma fabricat la Craiova va fi exportat, începând cu prima parte a anului, în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piaţă.

Compania spune că uzina de la Craiova va atinge anul acesta un volum record de asamblare zilnic, de peste 1.000 de automobile Puma şi EcoSport.

O maşină este produsă la fiecare 67 de secunde şi un motor la 42 de secunde. În condiţiile în care în 2020 sunt 251 de zile lucrătoare, în acest an uzina ar putea produce cel puţin 251.000 de maşini şi aproape 427.000 de motoare EcoBoost, atât versiuni „clasice” cât şi hibride, estimează publicaţia.

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construieşte în premieră, în paralel, două SUV-uri – Ford EcoSport şi noul Ford Puma. SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creştere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creştere cu 10% faţă de 5,4 milioane de unităţi înmatriculări în 2018.

Noul Ford Puma este deja livrat în toate pieţele europene unde Ford este prezent.

„Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacţiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noştri clienţi vor fi fascinaţi de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar şi de aspectul funcţional şi de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos”, spune Ian Pearson, Preşedinte Ford România şi Director al fabricii Ford Craiova.


Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide