În România, nici mort nu scapi de accidentele rutiere. Intervenție cu elicopterul SMURD – VIDEO

Autor: George Cristea 15 feb. 2021 Știri auto

În România, nici mort nu scapi de accidentele rutiere. În județul Olt, o mașină de la pompe funebre care transporta o persoană decedată a fost lovită de o altă mașină. Accidentul s-a soldat cu patru persoane rănite, dintre care una grav, și cu incendierea autoturismului implicat în accident.

Intră în Galeria FOTO

Un autoturism Volkswagen Golf și o autoutilitară de pompe funebre care transporta o persoană decedată s-au ciocnit pe DN64, în localitatea Osica de Jos din județul Olt. Accidentul s-a produs la intersecția DN64 cu DJ644, cel mai probabil cauza accidentului fiind neacordarea de prioritate.

„Echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Garda Osica, dar și mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt și elicopterul SMURD Dolj, au intervenit la accident. În eveniment au fost implicate o mașină mortuară, în care se aflau șoferul, pasagerul și o persoană decedată și un autoturism, în care se aflau șoferul și o pasageră. În urma impactului, autoturismul a luat foc, cele două persoane aflate în acesta reușind să iasă în faza de dezvoltare a incendiului”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

Pasagerul din mașina mortuară a rămas încarcerat, iar pentru extragerea acestuia au fost îndepărtate mai multe elemente de caroserie. Pacientul, în vârstă de 59 de ani, a fost preluat de echipajele medicale, conștient, cu fractură de femur și traumatism cranio-cerebral, fiind transportat la UPU Craiova de elicopterul SMURD. Celelalte trei persoane implicate în accident, o femeie, în vârstă de 22 de ani, un bărbat în vârstă de 23 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani, conștiente, politraumatizate prin accident rutier, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la UPU Slatina.

Nici mort nu scapi de accidentele rutiere. Ce spun polițiștii

Polițiștii de la IPJ Olt au confirmat accidentul, dar nu au dorit să speculeze asupra cauzelor producerii acestuia.

„La data de 15 februarie, în jurul orelor 12,30 pe DN 64 intersecţie cu DJ 644, în afara localităţii Osica de Sus s-a produs un accident rutier. La faţa locului au fost gasite două vehicule, un autoturism şi o autoutilitară – pompe funebre, ce transporta o persoană decedată în vederea înhumării, autoturismul fiind găsit în flăcări. În urma impactului au rezultat  4 victime, cei doi conducători auto şi ambii pasageri dreapta faţa din cele doua vehicule, unul dintre pasageri fiind preluat de un elicopter SMURD.  Se continuă cercetările la faţa locului pentru a se stabili modalitatea de producere a evenimentului,  traficul fiind în continuare blocat”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Aparent, mașinile au o probabilitate mare de a lua foc în accidentele produse în județul Olt. În weekend, o altă mașină a ars la ieșirea din Slatina spre Craiova, după ce s-a lovit de arcul de triumf de la ieșirea din oraș. Din păcate, șoferul nu a mai putut ieși din mașină, acesta fiind găsit carbonizat la sosirea echipajelor de intervenție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IPJ Olt - Facebook/Info Trafic Slatina



Comentarii
Inchide