În Rusia se va lansa producția de automobile Moskvich la fosta uzină Renault

Autor: Marius Vișan acum o lună Știri auto
În Rusia se va lansa producția de automobile Moskvich la fosta uzină Renault

Rusia intenționează să înceapă producția de automobile Moskvich în luna decembrie, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, informează Reuters.com.

Informațiile vin la mai bine de șase luni după ce ieșirea constructorului auto francez Renault a pus în mișcare revenirea mașinii clasice.

Renault a vândut participația sa majoritară statului rus pentru, se pare, doar o rublă, dar cu o opțiune de răscumpărare pe șase ani. Aceeași instituție de stat a preluat luna aceasta activele Nissan pentru un euro.

În luna mai, Sobyanin a declarat că producția de la Moskvich va păstra mii de locuri de muncă, dar uzina, redenumită Moscow Automobile Factory Moskvich, a rămas inactivă de atunci.

„Industria automobilelor a înregistrat un eșec serios în acest an, dar, cu toate acestea, sper că vom putea lansa uzina Moskvich în decembrie cu ajutorul Ministerului Industriei și Comerțului”, a declarat Sobyanin.

Moskvich, care se traduce „originar din Moscova”, a încetat producția în urmă două decenii

Uzina Moskvich a declarat joi că speră să producă aproximativ 600 de mașini în acest an, inclusiv 200 de vehicule electrice, și 50.000 de mașini în 2023.

Uzina l-a citat pe Sobyanin spunând că Moscova are toată expertiza necesară pentru a fi un centru al industriei vehiculelor electrice.

Primăria Moscovei și cel mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, au convenit în august să investească 5 miliarde de ruble în uzina Moskvich.

Kamaz caută un partener străin pentru a produce automobile la Moscova. Surse au declarat că Kamaz ar putea încheia un parteneriat cu o companie chineză de proiectare, inginerie și producție.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide