În Rusia se va lansa producția de automobile Moskvich la fosta uzină Renault

Autor: Marius Vișan 21 oct. 2022 Știri auto
În Rusia se va lansa producția de automobile Moskvich la fosta uzină Renault

Rusia intenționează să înceapă producția de automobile Moskvich în luna decembrie, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, informează Reuters.com.

Informațiile vin la mai bine de șase luni după ce ieșirea constructorului auto francez Renault a pus în mișcare revenirea mașinii clasice.

Renault a vândut participația sa majoritară statului rus pentru, se pare, doar o rublă, dar cu o opțiune de răscumpărare pe șase ani. Aceeași instituție de stat a preluat luna aceasta activele Nissan pentru un euro.

În luna mai, Sobyanin a declarat că producția de la Moskvich va păstra mii de locuri de muncă, dar uzina, redenumită Moscow Automobile Factory Moskvich, a rămas inactivă de atunci.

„Industria automobilelor a înregistrat un eșec serios în acest an, dar, cu toate acestea, sper că vom putea lansa uzina Moskvich în decembrie cu ajutorul Ministerului Industriei și Comerțului”, a declarat Sobyanin.

Moskvich, care se traduce „originar din Moscova”, a încetat producția în urmă două decenii

Uzina Moskvich a declarat joi că speră să producă aproximativ 600 de mașini în acest an, inclusiv 200 de vehicule electrice, și 50.000 de mașini în 2023.

Uzina l-a citat pe Sobyanin spunând că Moscova are toată expertiza necesară pentru a fi un centru al industriei vehiculelor electrice.

Primăria Moscovei și cel mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, au convenit în august să investească 5 miliarde de ruble în uzina Moskvich.

Kamaz caută un partener străin pentru a produce automobile la Moscova. Surse au declarat că Kamaz ar putea încheia un parteneriat cu o companie chineză de proiectare, inginerie și producție.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide