Nissan părăsește Rusia. Activele producătorului vor fi vândute către statul rus

Autor: Ionuț Vîlciu 11 oct. 2022 Știri auto

Nissan părăsește complet piața din Rusia. Fabrica sa și restul facilităților vor fi vândute către statul rus.

Încă un producător părăsește piața din Rusia. După ce Nissan a sistat producția din Rusia în luna martie a acestui an, acum producătorul japonez părăsește complet țara și își vinde toate activele statului rus. Operațiunile ar fi trebuit să se reia în septembrie, dar luna trecută Nissan a fost făcut un anunț cu privire la prelungirea suspendării până la sfârșitul anului 2022. Acesta nu va mai fi cazul, deoarece producătorul auto a decis acum să iasă complet de pe piața rusă.

Astfel, toate activele companiei vor fi vândute către Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare Auto și Motoare din Rusia. Acest lucru va include instalațiile de producție și cercetare și dezvoltare din Sankt Petersburg, cât și centrul de vânzări și marketing din Moscova. Acestea vor avea un alt nume sub noua proprietate.

Nissan spune adio Rusiei

Vânzarea va fi oficializată în următoarele săptămâni. Angajații afectați vor primi o compensație echivalentă cu 12 luni de salariu. Producătorul auto japonez spune că va avea un impact unic de aproximativ 100 de miliarde de yeni. Acest lucru echivalează aproximativ 686.455.000 de dolari la cursurile de schimb curente. Contractul stipulează că Nissan are opțiunea de a cumpăra totul înapoi în următorii șase ani. Astfel, compania ar putea eventual să se întoarcă în Rusia și să reia proprietatea asupra entității și a operațiunilor până în anul 2029.

Decizia urmează uneia similare care a fost luată de partenerul Nissan, producătorul francez Renault. În luna mai, Renault a vândut partea sa din constructorul rus de automobile Avtovaz către statul rus. La fel ca Nissan, Renault are posibilitatea de a recumpăra cota de acțiuni în următorii șase ani.

Președintele Nissan, Makoto Uchida, a declarat: „În numele Nissan, le mulțumesc colegilor noștri ruși pentru contribuția lor de-a lungul acestor ani. Deși nu putem continua să operăm pe piață, am găsit cea mai bună soluție cu putință pentru a ne susține oamenii.”

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide