Încă două saloane auto anulate. Evenimentul de la Paris era programat în toamnă!

Autor: Elena Luchian 31 mart. 2020 Știri auto
Încă două saloane auto anulate. Evenimentul de la Paris era programat în toamnă!

Încă două saloane auto programate anul acesta au fost anulate, în contextul pandemiei de coronavirus. După ce americanii au anunțat că evenimentul de la Detroit din luna iulie nu va avea loc, și francezii au dezvăluit că planurile pentru Salonul Auto de la Paris au fost anulate.

Pandemia a dus la un blocaj major în industria auto. Toți producătorii au pus lacătul la uzinele de pe teritoriul Europei și al Statelor Unite, recurgând doar la producția de echipamente medicale, într-o perioadă în care China redeschide fabrici și showroom-uri.

Contextul i-a speriat și pe organizatorii Salonului Auto de la Paris. Evenimentul programat să aibă loc în perioada 1-11 octombrie a fost anulat, deși mai este jumătate de an până atunci.

„Ținând cont de gravitatea crizei sanitare care afectează industria auto, suntem forțați să anunțăm că nu vom putea păstra Salonul Auto de la Paris în actuala formă la centrul de expoziții Porte de Versailles pentru ediția din 2020”, se arată în comunicatul emis de organizatori.

Vestea este una deloc bună pentru Dacia, care plănuia să dezvăluie la Paris primul său model de serie cu emisii zero, care are la bază conceptul Dacia Spring. Spring trebuia să fie prezentată la Salonul Auto de la Geneva, de la începutul lunii martie, dar și acesta a fost anulat, astfel că prototipul a fost dezvăluit online. Mai mult, Dacia trebuia să aducă la Paris noile generații Logan și Sandero.

Sunt șanse ca industria să revină la un ritm normal de funcționare până în octombrie, dar dificultățile financiare la care au fost supuși toți producătorii auto în perioada pandemiei ar putea face imposibilă prezența acestora la Paris. Francezii nu au anulat însă evenimentele conexe programate în aceeași perioadă și dedicate publicului larg.

2020 intră în istorie. Niciunul dintre saloanele importante programate de-a lungul anului nu a avut sau nu va avea loc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide