Încă o mașină de colecție a ajuns la R.A.R. – FOTO

Autor: Marius Vișan 02 apr. 2021 Știri auto

Cei de la Registrul Auto Român (R.A.R.) au avut o săptămână încărcată.

După ce săptămână aceasta, în curtea lor a poposit un Renault R1095 Dauphine Gordini fabricat în 1966, iată că încă o mașină de colecție le-a trecut pragul pentru omologare. Este vorba de un FIAT Nuova 500 D.

”Știm că vă plac poveștile despre mașinile retro care ne trec pragul, iar astăzi vă prezentăm un FIAT Nuova 500 D cu plafon textil, unul dintre simbolurile italiene ale anilor ’60. Constructorul din Torino a introdus în portofoliu modelul 500 Nuova în 1957, iar trei ani mai târziu l-a modernizat și a apărut modelul „D”.

Această variantă arată aproape la fel, dar are un acoperiș parțial solid. Pentru cei care au preferat varianta deschisă, FIAT a oferit și o versiune cu acoperiș textil numită >” se arată în postarea de Facebook a celor de la R.A.R.

Galerie foto cu un FIAT Nuova 500 D care a poposit la R.A.R.

Sursă foto: Registrul Auto Român Oficial / Facebook

Înlocuind originalul Nuova începând din anul 1960, modelul D arată foarte asemănător cu Nuova, dar există două diferențe cheie. Una este dimensiunea motorului. Modelul D are un motor de 499 cm3, care produce 17 CP. Acest motor a fost utilizat până la sfârșitul anului 1973. Cealaltă diferență este acoperișul. De asemenea, D are uși cu deschidere orizontală în spate ”suicide”

În Noua Zeelandă, unde a fost asamblat local de Torino Motors, modelul 500 D a fost vândut ca „Fiat Bambina” (cuvântul din italiană care înseamnă ”bebeluș”), un nume care este încă folosit acolo pentru a descrie această mașină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Oficial / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide