Încă trei noi stații de metrou în București. Anunțul unei primării din Capitală

Autor: Daniel Samoilă 11 nov. 2021 Știri auto

Rețeaua de metrou din București se va extinde cu încă trei stații.  Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul pe care îl așteptau toți bucureștenii.

Concret, cel puțin trei stații se vor construi pe magistrala M2, ca urmare a extinderii liniei până în comuna Berceni. Această magistrală pornește din Berceni și se termină în Pipera, fiind cea mai rapidă linie de metrou din Capitală.

Intră în Galeria FOTO

Băluță a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate, care sunt necesare începerii lucrărilor.

Totodată, Primăria Sectorului 4 a precizat că, pe lângă cele trei noi stații de metrou, se vor construi și alte trei mari parcări de tip park&ride.

Aceste investiții sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 Pipera-Berceni, dincolo de Șoșeaua de Centură, până în comuna Berceni. Practic, aceste stații vor fi realizate în continuarea stației „Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construiește în acest moment.

Veste bună pentru bucureșteni: încă trei stații de metrou se vor construi

Potrivit Adevărul.ro, reprezentanții primăriei au anunțat că proiectul include și suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpul de așteptare în noile stații să fie cât mai mic.

Noul proiect privind extinderea magistralei M2 de metrou va costa 5 milioane de lei.

„Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate, necesare demarării lucrărilor. În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni de zile, a celor mai bune soluţii tehnice în vederea prelungirii metroului în judeţul Ilfov”, a anunțat Primăria Sectorului 4, potrivit Adevărul.ro.

În prezent, lucrătorii Metrorex se ocupă de noua stație „Tudor Arghezi”, care se construiește deja pe Șoseaua Berceni. Traseul pentru noua stație de metrou are 1,6 kilometri. Lucrările vor fi finalizate anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide