Începând cu 1 iulie se schimbă actele maşinilor

Autor: Marius Vișan acum 7 ani Știri auto
Începând cu 1 iulie se schimbă actele maşinilor

 


Maşinile noi, la prima înmatriculare, dar şi maşinile SH abia aduse în România pentru înmatriculare, vor primi începând cu 1 iulie 2016 cărţi de identitate auto de tip nou, informează Libertatea.

Schimbarea se va face pentru ca proprietarii şi autorităţile să aibă mai multe informaţii în legătură cu datele tehnice ale maşinii, date care ulterior sunt folosite la stabilirea impozitelor.

”Principala schimbare va fi în completarea mult mai multor rubrici în cartea de identitate. Elementele noi sunt trecerea în cartea de identitate a unor informaţii precum norma de poluare europeană, valoarea CO2, sistem de propulsie. Cine are carte de indentitate veche va merge cu această carte până când maşina va ieşi din parc, natural”, a declarat directorul general al RAR, George Dincă, la rra.ro citat de Libertatea.ro.

Aceste modificări nu vizează şoferii care efectuează unele modificări tehnice, precum montarea unui sistem GPL. Aceştia vor păstra vechile documente.

Înlocuirea cărţilor de identitate, chiar dacă este făcută la cerere, va fi gratuită.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide