Începe modernizarea parcărilor de la Aeroportul Otopeni

Autor: George Cristea 07 mai 2021 Știri auto

Începe modernizarea parcărilor de la Aeroportul Otopeni. Prima va fi finalizată parcarea supraetajată de la terminalul Sosiri, care ar trebui să redevină operațională până la finalul anului.

Intră în Galeria FOTO

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că parcarea de la terminalul Sosiri  al aeroportului Otopeni va avea un sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare și cu bariere moderne.

„S-a dat ordinul de începere – știu, o durere pentru cetățenii care folosesc aeroportul Otopeni, s-a dat ordinul de începere pentru modernizarea parcărilor publice. În sfârșit, vom avea acolo, la sfârșitul lui 2021, parcarea de la Sosiri, supraetajată, cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne… Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, a anunțat miercuri Cătălin Drulă.

În completarea ministrului Transporturilor, Compania Națională Aeroporturi București a oferit mai multe detalii despre proiectul de modernizare al parcărilor de la Otopeni. Acesta asigură modernizate atât cele cinci parcări publice (două, aferente aerogărilor Sosiri, respectiv Plecări și trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât și alte cinci parcări auto destinate entităților ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă și punctul de acces în zona tehnică.

Modernizarea parcărilor de la Aeroportul Otopeni: Care sunt noutățile noului sistem de taxare

„Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operațional) care integrează toate informațiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces și plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieșire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaștere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition)”, au transmis reprezentanții CN Aeroporturi București.

Contractul, în valoare de 2.862.433 euro, a fost încheiat cu antreprenorul Altimate SA și conține servicii de proiectare și execuție a lucrărilor, inclusiv asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor.

Pana la finalul anului 2021 este estimată finalizarea modernizării parcării etajate (Sosiri), realizarea noului DataCenter (dispecerat operațional) și interconectarea acestora, concomitent cu executia ramificației instalațiilor (noua rețea) către celelalte parcări.

Aeroportul Otopeni are nevoie urgentă de o modernizare în ansamblul său, terminalele existente nemaifăcând față fluxului de călători. Pandemia a întârziat puțin urgența lucrărilor dar, odată cu redeschiderea economiei și ridicarea restricțiilor, pe Otopeni vor reveni cozile infernale la punctele de control.

Recent, Ministerul Transporturilor a inaugurat o linie de cale ferată care leagă aeroportul de Gara de Nord. O linie de metrou care ar fi trebuit să facă același lucru este în acest moment pusă în discuție, având puține șanse de realizare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide