Încercare nouă pentru șoferi: Podul de la Cernavodă a intrat în reabilitare

Autor: George Cristea 13 feb. 2021 Știri auto

Compania națională de drumuri pregătește o nouă încercare pentru șoferi: podul de la Cernavodă peste Dunăre a intrat în reabilitare pentru o perioadă de doi ani. Autoritățile promit că circulația nu va fi afectată în sezonul estival.

Intră în Galeria FOTO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Cernavodă, amplasat pe Autostrada București Constanța. Perioada de execuție este de 2 ani, dar CNAIR promite că lucrările nu vor duce la restricționarea traficului în sezonul estival.

Reprezentanții CNAIR au semnat vineri cu compania Maristar Com SRL contractul pentru reabilitarea podului de la Cernavodă. Contractul în valoare de peste 66 de milioane de lei este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o perioadă de execuție de 24 de luni și una de garanție de 60 de luni. Conform CNAIR, în timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricţii de circulaţie.

Podul de la Cernavodă a intrat în reabilitare. Ce spune ministrul Drulă

„Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să îşi facă treaba eficient, deoarece CNAIR va verifica în permanenţă calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricţii de circulaţie şi îngreunarea traficului”, a precizat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2. Licitația de reabilitare a podului de la Cernavodă a fost câștigată în ianuarie de compania Maristar Com SRL, dar contractul a fost semnat abia zilele acestea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide