Se reabilitează podul de la Cernavodă. Când va fi gata?

Autor: David Andrei 27 ian. 2021 Știri auto

Se reabilitează, în sfârșit, podul de la Cernavodă, aflat pe Autostrada A2. Ce presupun lucrările de reabilitare și când vor fi finalizate?

GALERIE FOTO

Podul de la Cernavodă este plin de gropi și denivelări, iar balustrada a fost, de-a lungul timpului, deformată. Construcția aflată pe Autostrada A2, la kilometru 149+680, va intra în curând în reabilitare, pentru prima oară în aproape patru decenii. Licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost câștigată de compania Maristar Com SRL. Este compania din Dâmbovița care desfășoară lucrări de reabilitare și pe Transfăgărașan, și pe DN2.

Valoarea contractului este estimată la 66,85 milioane de lei, fără TVA. Acesta se va semna după expirarea perioadei de 10 zile în care ceilalți participanți la licitație, trei la număr, pot depune contestații.

Potrivit CNAIR, lucrările vor fi finalizate în decurs de 24 de luni de la startul acestora. Perioada de garanție este de 60 de luni. Nu se știe însă, momentul exact în care vor demara lucrările la podul de la Cernavodă.

Proiectul de reabilitare a structurii cu o lungime de 1,6 kilometri va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Ce presupun lucrările de reabilitare la podul de la Cernavodă?

Compania care va demara lucrările de reabilitare va efectua înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare, va înlocui parapetul pietonal și direcțional, va schimba rosturile de dilatație. De asemenea, va efectua lucrări de reparative cu betoane special la placa de suprabetonare a viaductelor de acces. Va fi refăcută și protecția anticorozivă la dstructura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis și licitația ce are ca obiect “Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea”. Valoarea contractului este de 96.791.664,03 lei. Comisia de evaluare analizează ofertele depuse de companiile interesate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide