Incident stupid într-un oraș din România. Pasager găsit vinovat pentru decesul unui biciclist

Autor: Daniel Samoilă 17 nov. 2021 Știri auto
Incident stupid într-un oraș din România. Pasager găsit vinovat pentru decesul unui biciclist

Un incident stupid s-a petrecut într-un oraș din România. Pasagerul unei mașini a fost găsit vinovat pentru decesul unui biciclist și a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă.

Accidentul a avut loc în urmă cu doi ani, în 2019, dar instanța a dat verdictul abia în 2021. Concret, un pasager în vârstă de 54 de ani a deschis o portieră din spate a mașinii, moment în care l-a lovit pe un biciclist care circula pe lângă mașină. Biciclistul a căzut și s-a lovit la cap, a intrat în comă și a decedat după câteva zile.

Pasagerul mașinii nu și-a recunoscut fapta și a susținut mereu că biciclistul trebuia să se asigure și să nu circule atât de aproape de mașină. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani.

Incidentul s-a petrecut pe 9 aprilie 2019, pe o stradă din Alba Iulia.

Pasagerul vinovat, avertizat de șofer să nu deschidă portiera

Situația s-a complicat pentru pasagerul vinovat în momentul în care șoferul a declarat că l-a avertizat să aibă grijă la biciclist. Acesta în cauză era ginerele bărbatului condamnat. El l-a rugat să nu deschidă portiera fără să se asigure.

Conform Adevarul.ro, pasagerul a susținut că a deschis portiera aproximativ 10 cm, atât cât i-a permis vizibilitatea, iar apoi a deschis-o mai larg, moment în care persoana aflată pe bicicletă a acroșat portiera și a căzut.

”Inculpatul a arătat faptul că în momentul în care a deschis uşa mai larg, a fost avertizat de şoferul autovehiculului, care i-a spus să nu deschidă portiera şi să aibă grijă la bicicletă, însă evenimentul s-a derulat foarte repede, astfel încât nu a mai avut timp să închidă portiera.

A declarat că nu se consideră vinovat de producerea accidentului rutier, culpa aparţinându-i persoanei vătămate, care a circulat mult prea aproape de autoturism şi cu viteză mult prea mare”, se arată în hotărârea instanței.

De asemenea, o societate de asigurare trebuie să plătească cheltuielile cu spitalizarea victimei, în valoare de 47.000 de lei. Hotărârea Judecătoriei din Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide