Incident stupid într-un oraș din România. Pasager găsit vinovat pentru decesul unui biciclist

Autor: Daniel Samoilă acum 6 luni Știri auto
Incident stupid într-un oraș din România. Pasager găsit vinovat pentru decesul unui biciclist

Un incident stupid s-a petrecut într-un oraș din România. Pasagerul unei mașini a fost găsit vinovat pentru decesul unui biciclist și a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă.

Accidentul a avut loc în urmă cu doi ani, în 2019, dar instanța a dat verdictul abia în 2021. Concret, un pasager în vârstă de 54 de ani a deschis o portieră din spate a mașinii, moment în care l-a lovit pe un biciclist care circula pe lângă mașină. Biciclistul a căzut și s-a lovit la cap, a intrat în comă și a decedat după câteva zile.

Pasagerul mașinii nu și-a recunoscut fapta și a susținut mereu că biciclistul trebuia să se asigure și să nu circule atât de aproape de mașină. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani.

Incidentul s-a petrecut pe 9 aprilie 2019, pe o stradă din Alba Iulia.

Pasagerul vinovat, avertizat de șofer să nu deschidă portiera

Situația s-a complicat pentru pasagerul vinovat în momentul în care șoferul a declarat că l-a avertizat să aibă grijă la biciclist. Acesta în cauză era ginerele bărbatului condamnat. El l-a rugat să nu deschidă portiera fără să se asigure.

Conform Adevarul.ro, pasagerul a susținut că a deschis portiera aproximativ 10 cm, atât cât i-a permis vizibilitatea, iar apoi a deschis-o mai larg, moment în care persoana aflată pe bicicletă a acroșat portiera și a căzut.

”Inculpatul a arătat faptul că în momentul în care a deschis uşa mai larg, a fost avertizat de şoferul autovehiculului, care i-a spus să nu deschidă portiera şi să aibă grijă la bicicletă, însă evenimentul s-a derulat foarte repede, astfel încât nu a mai avut timp să închidă portiera.

A declarat că nu se consideră vinovat de producerea accidentului rutier, culpa aparţinându-i persoanei vătămate, care a circulat mult prea aproape de autoturism şi cu viteză mult prea mare”, se arată în hotărârea instanței.

De asemenea, o societate de asigurare trebuie să plătească cheltuielile cu spitalizarea victimei, în valoare de 47.000 de lei. Hotărârea Judecătoriei din Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.


Sursa foto: ShutterstockComentarii
Inchide