Inelul sudic al Autostrăzii de Centură București, finalizat în 2023

Autor: Cristian Agatie 19 mai 2021 Știri auto

Ministrul transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că inelul sudic al Autostrăzii de Centură București urmează să fie finalizat în 2024. Lotul 2, la care se lucrează încă de anul trecut, va fi disponibil șoferilor chiar din acest an.

Intră în Galeria FOTO

Aflat pe șantierul Autostrăzii de Centură București, ministrul transporturilor Cătălin Drulă a dat asigurări că lucrările sunt suficient de avansate pe lotul 2 pentru ca acesta să poată fi inaugurat în cursul acestui an. Lotul 1, care a fost dat în lucru anul acesta, va mai întârzia, dar întregul inel sudic ar trebui să fie operațional cel mai târziu în cursul anului 2024.

„Lotul 2 al Autostrăzii A0 este început anul trecut. Lotul 1 are autorizaţie doar din februarie. Principala problemă este accesul la sursele de materiale, acele balastiere. Sunt nişte avize care încă aşteaptă alte autorităţi ale statului. În rest, sunt ridicate structurile, se lucrează la picioarele de pod. Ritmul la care trebuie să ajungă şantierul trebuie să crească. Nu avem o problemă acum, dar ar putea deveni o problemă dacă nu creşte. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul şi din experienţa mea, principalul factor limitator este accesul la aceste surse de materiale. Sperăm să se rezolve în zile, poate maximum săptămâni, şi să crească ritmul pe aceste şantiere”, a declarat Cătălin Drulă.

Când va fi finalizat inelul sudic al Autostrăzii de Centură București

Ministrul Transporturilor s-a declarat optimist de perspectivele de finalizare la timp sau chiar mai devreme a proiectelor din inelul sudic al Autostrăzii de Centură (A0).

„Dumnealor şi-au asumat un termen de livrare pentru o parte din Lotul 2 la sfârşitul anului viitor. Important e să punem seminţele şi să culegem roadele la finalul anului viitor. Se va putea circula complet pe Lotul 2, la finele anului 2022. Lotul 1 a început abia acum două luni. În 2023, semi-inelul sudic va fi complet, iar în 2024 pe întregul inel”, a mai spus Cătălin Drulă.

Lotul 2 al al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) a fost atribuit asocierii SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 831,92 milioane de lei, fără TVA. Tronsonul are o lungime de 19 kilometri, între Corbeanca şi Afumaţi, iar sursa de finanţare sunt fondurile europene nerambursabile. Durata contractului este de 154 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Cei 17 kilometri ai lotului 1 sudic din Autostrada de Centură București va fi realizat de compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret. Valoarea contractului este de 830.679 milioane de lei fără TVA, iar perioada de execuție este de 30 de luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide