Ineos Grenadier intră oficial în producția de serie. Acesta este SUV-ul inspirat de originalul Defender

Autor: Ionuț Vîlciu 19 oct. 2022 Știri auto

După o așteptare de cinci ani, Ineos Grenadier intră în producția de serie. SUV-ul inspirat de originalul Land Rover Defender va fi construit în Franța.

În 2017, compania britanică Ineos anunța că a pornit dezvoltarea pentru Grenadier. Acesta este un SUV în stil clasic, creat special pentru mersul în teren accidentat.

Acum a venit anunțul mult așteptat, noul Ineos Grenadier a intrat, în final, în producție. Mașina va fi construită la Hambach, în fostul complex de asamblare Smart. Grenadier va beneficia de suport tehnic și de asistență de vânzări de la peste 200 de locații din întreaga lume.

Într-o postare făcută pe contul oficial de Instagram, compania informează că primul Grenadier a ieșit de pe linia de producție din Hambach și că livrările vor începe în luna decembrie.

„Am parcurs un drum lung de când proiectul a început în 2017 și acesta este un moment de referință pentru INEOS Automotive ca producător de vehicule”, a declarat Mark Tennant, director comercial INEOS Automotive.

Ce este Ineos Grenadier?

Ineos Grenadier este un off-roader trup și suflet. Grenadier este construit pe un șasiu de tip scară și are punți rigide. De asemenea, vehiculul dispune de arcuri elicoidale cu rezistență progresivă. Vehiculul va avea motoare cu șase cilindri turbo pe benzină și turbo diesel, dar și o cutie automată cu opt trepte. Motoarele în cauză sunt B58 și B57 de la BMW, ambele de 3,0 litri și 6 cilindri în linie.

Deocamdată pot fi comandate două stiluri de caroserie, constând în versiunea utilitară, cu două sau cinci locuri, și cea normală, care are strict cinci locuri. Există și o variantă de tip pick-up cu benă dublă, dar aceea nu este disponibilă, cel puțin deocamdată.

Prețurile pentru Ineos Grenadier încep în Germania de la 61.490 de euro pentru versiunile utilitare și 68.990 de euro pentru cea normală.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INEOS Grenadier (@ineos_grenadier)

Sursa: Autoevolution

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide