Ineos Automotive pregătește un off-roader complet electric și un pick-up Grenadier

Autor: Mihai Morcovescu 04 iun. 2022 Știri auto

Producătorul britanic Ineos Automotive va demara în a doua jumătate a anului livrările la noul model Grenadier. Cu toate acestea, compania lucrează deja la extinderea gamei de modele. Este vorba despre un off-roader complet electric de dimensiuni mai mici și o versiune pick-up. Practic, Ineos va copia gama Land Rover Defender, care numără trei versiuni de caroserie: 90, 110 și noul 130.

Viitorul Grenadier electric va rivaliza cu Jeep Wrangler EV

Ineos Grenadier (3)

Viitorul Grenadier cu emisii zero va fi construit pe o platformă nouă dedicată vehiculelor electrice. Președintele Ineos, Jim Ratcliffe, a declarat că, din punct de vedere tehnic, nu a fost posibilă scurtarea arhitecturii noului Grenadier.

În aceste condiții, s-a luat decizia ca „fratele” mai mic al acestuia să fie unul pur electric. Britanicii spun că viitorul vehicul de teren va păstra ADN-ul Grenadier și că va oferi excelente capabilități off-road.

Putem anticipa că designul exterior al viitorului model electric va împrumuta elemente de la actualul Grenadier. Acesta din urmă este inspirat de generația anterioară Land Rover Defender. De altfel, scopul INEOS Automotive a fost acela ca Grenadier să devină succesorul spiritual al Defender-ului original după ce acest model a fost eliminat în 2016.

Primul vehicul electric din istoria Ineos va fi produs la fosta fabrică Daimler din Hambach (Franța) alături de Grenadier. Compania britanică nu a dezvăluit când anume îți va face debutul off-roaderul cu emisii zero și nici numele acestuia.

Ceea ce se știe este că va rivaliza cu modele similare, precum echivalentul electric al lui Jeep Wrangler, viitorul Ford Bronco EV și noul Scout a Grupului Volkswagen.

Versiunea pick-up va avea  ampatament extins

Ineos Grenadier (6)

În ceea ce privește cel de-al treilea model din gamă, acesta va fi o versiune pick-up alui  Grenadier. Va fi foarte asemănător cu pick-up-ul original Defender 130, însă va avea un ampatament mai lung, de 3.226 mm. Spre comparație, Land Rover a luat un drum diferit cu noul Defender 130 , dezvăluit zilele trecute ca o variantă mai lungă a lui Defender 110.

Pe internet au apărut imagini cu prototipul unei versiuni pick-up în timpul unor teste. Pick-up-ul Grenadier va fi prezentat ca un rival pentru Toyota Hilux și Volkswagen Amarok. Din punct de vedere tehnic, pick-up-ul va prelua aproape sigur motorizările BMW cu 6 cilindri pe benzină și diesel ale SUV-ului. Acestea livrează 283 CP și 250 CP.

Ineos Automotive este o filială a Grupului Ineos, producător de produse petrochimice, produse chimice de specialitate și produse petroliere. Grupul are 26.000 de angajați în 36 de companii. Rețeaua de producție acoperă 194 de linii de asamblare în 29 de țări.

Grenadier este pus în mișcare de motoare de proveniență BMW. Clienții pot alege un motor turbo diesel de 3.0 litri 249 CP cu șase cilindri în linie sau o unitate turbo pe benzină, tot de 3.0 litri 286 CP. Ambele sunt cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală permanentă. Modelul este echipat și cu o cutie de transfer.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ineos


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide