Ineos Grenadier va fi disponibil și în România prin intermediul Automobile Bavaria

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2022 Știri auto

Ineos Grenadier a intrat oficial în producția de serie. Noul SUV inspirat de originalul Land Rover Defender va ajunge și în România.

Ineos Automotive a lansat producția în serie a modelului Grenadier 4X4 în cadrul fabricii din Hambach. Astfel, începe o etapă importantă din activitatea sa.

„Am parcurs un drum lung de la startul proiectului în 2017, iar acesta este un moment de referință pentru INEOS Automotive ca producător de autovehicule”, a declarat Mark Tennant, Commercial Director, Ineos Automotive. “Faptul că am ajuns în acest punct este o dovadă a rezilienței și a eforturilor intense depuse de întreaga echipă a Ineos Automotive, de partenerii noștri de dezvoltare și de furnizorii noștri, pentru care le mulțumim tuturor acum, când ne apropiem de primele livrări către clienți.”

Chiar dacă problemele legate de lanțul global de aprovizionare continuă să afecteze producția, livrările către clienți sunt așteptate la începutul lunii decembrie. Pentru a sprijini aceste livrări, Ineos Automotive a construit o rețea extinsă de peste 200 de locații de vânzare și service la nivel mondial.

Ineos Grenadier este succesorul spiritual al originalului Defender

Ineos Grenadier este un off-roader cât se poate de veritabil. Grenadier este construit pe un șasiu de tip scară și are punți rigide. De asemenea, vehiculul dispune de arcuri elicoidale cu rezistență progresivă. Vehiculul va avea motoare cu șase cilindri turbo pe benzină și turbo diesel, dar și o cutie automată cu opt trepte. Motoarele în cauză sunt B58 și B57 de la BMW, ambele de 3,0 litri și 6 cilindri în linie.

Ineos Grenadier va fi disponibil în România începând cu luna decembrie 2022 prin Automobile Bavaria. Acesta va fi un dealer exclusiv care se va ocupa de comercializarea lui Ineos Grenadier. Până la data de astăzi sunt 26 de clienți din România care au comandat acest model și așteaptă livrările în primele luni ale anului viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ineos


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide