Ineos pregătește pentru 2026 un off-roader electric cu autonomie de peste 400 KM

Autor: Adrian Somai 30 iul. 2023 Știri auto

Ineos Grenadier va avea în curând un frate sub forma unui vehicul de teren complet electric, despre care compania spune că va fi lansat în 2026. Știm despre planurile mărcii de a lansa un off-roader electric încă din luna februarie, dar abia acum sunt publicate detalii suplimentare despre acesta.

Printre acestea se numără o cifră de autonomie care depășește 400 de kilometri și confirmarea faptului că, spre deosebire de Grenadier, viitorul Ineos EV va avea o platformă monococă. „Va fi o platformă monococă – un monobloc este într-adevăr singura cale de urmat atunci când transformi un Grenadier într-un vehicul electric”, a declarat directorul executiv al Ineos, Lynn Calder, pentru CarSales.

Potrivit oficialilor Ineos, de-a lungul timpului a fost analizată posibilitatea de a transforma Grenadier într-un vehicul electric, dar în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că era mult prea dificil să se integreze o baterie de mari dimensiuni în cadrul acestuia. În consecință, se va porni de la zero pentru noul model și se va folosi o arhitectură mai prietenoasă cu EV-urile. Dacă este să dăm crezare zvonurilor apărute până acum, Ineos EV va fi un off-roader “imbatabil”, care va oferi abilități de off-roading nemaiîntâlnite până acum la un vehicul electric. 

Ineos lucrează la alte două modele

Ineos dezvoltă primul său vehicul electric în parteneriat cu cei de la Magna Steyr, care au jucat, de asemenea, un rol esențial și în dezvoltarea modelului Grenadier. Noul model ar putea fi susținut de platforma FM29 a celor de la Magna, utilizată și de cei de la Fisker Ocean și de mai multe SUV-uri chinezești.

Acesta nu este singurul vehicul nou dezvoltat de Ineos. Constructorul auto lucrează, de asemenea, la un model gândit pentru mediul urban, care va rivaliza cu Jeep Avenger. Cei de la Ineos mai dezvoltă, de asemenea, un SUV de lux despre care se spune că va fi o versiune puternic modificată a actualului model Grenadier, care se va concentra mai mult pe performanțe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide