Zeci de șoferi au rămas fără certificate de înmatriculare. Care este motivul?

Autor: Mihai Morcovescu 22 aug. 2022 Știri auto
Zeci de șoferi au rămas fără certificate de înmatriculare. Care este motivul?

Polițiștii de la Brigada Rutieră și angajații Registrului Auto Român (RAR) au reținut zeci de certificate de înmatriculare în ultimele zile. Agenții de circulație au efectuat în ultima perioadă mai multe controale în timpul cărora au fost descoperite numeroase probleme tehnice la automobilele care circulau pe drumurile publice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJS) a anunțat că au fost aplicate zeci de amenzi contravenționale. Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a descoperirii unor defecțiuni tehnice, a lipsei inspecției tehnice periodice (ITP), precum și a altor nereguli depistate de polițiști.

Poliția a aplicat 71 de amenzi și a retras 22 de certificate de înmatriculare

Agenții de la Rutieră și angajați ai RAR Sibiu au controlat în ultimele cinci zile 110 automobile. 20% dintre acestea au fost depistate cu probleme tehnice. Drept urmare, au fost aplicate 71 de amenzi contravenționale și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Sibiu, în perioada 17-21 august, au fost desfășurate ample acțiuni de verificare a stării tehnice a mașinilor. Scopul a fost acela de creștere a gradului de siguranță în trafic. Poliţiştii sibieni și inspectori din cadrul RAR Sibiu au controlat 110 autovehicule, depistând patru infracţiuni la regimul rutier.

În consecință, au fost reţinute patru permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. De asemenea, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare şi au fost aplicate în total 71 de sancţiuni contravenţionale, mai precizează IPJ Sibiu, citat de Agerpres.

Potrivit poliţiei sibiene, au fost constatate numeroase abateri. Este vorba despre defecţiuni tehnice (9), modificări aduse sistemelor de evacuare (18), lipsa ITP (2), instalaţii de iluminare neconforme (15), anvelope neconforme (9) şi altele (18).

Reguli noi pentru înmatriculările vehiculelor second-hand

Procedura de înmatriculare a automobilelor SH din UE în România a suferit unele modificări. Noile prevederi au fost implementate deja de RAR și au intrat în vigoare la sfârșitul lunii iulie.

Începând cu 25 iulie 2022, RAR aplică prevederile OUG nr. 120/2021. În baza acestia a fost elaborat protocolul încheiat cu ANAF. Documentul se referă la autovehiculele rulate care provin din state membre UE și pentru care se solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării în România.

În acest sens, RAR eliberează CIV doar achizitorului intracomunitar. Mai exact, este vorba despre persoana fizică sau juridică ce a dobândit autovehiculul dintr-o țară membră UE și care este menționată în documentele de achiziție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide