Top 9 piese auto pe care să nu le cumperi de la dezmembrări

Autor: Marius Vișan 22 aug. 2022 Știri auto
Top 9 piese auto pe care să nu le cumperi de la dezmembrări

Chiar dacă achiziționarea unor piese auto de la dezmembrări reprezintă o soluție mai accesibilă, aceasta poate veni la pachet și cu câteva dezavantaje.

Unul dintre ele ar putea fi lipsa unei certitudini că piesele sunt originale. Pe de altă parte, nu știm cum au fost exploatate respectivele piese, iar o inspecție vizuală nu ar fi suficientă. Totodată, pentru o piesă deja folosită, nu vei primi garanție.

În acest caz, mecanicii de la Autokappa au făcut o listă cu 9 piese auto pe care nu ar trebui să le achiziționezi niciodată de la dezmembrări.

Evită să cumperi aceste 9 piese din parcul de dezmembrări auto

1. Kitul de ambreiaj

Acest kit al ambreiajului este alcătuit din mai multe componente: discul de ambreiaj, volantă, rulmentul și placă de presiune. Riscul că acesta să se defecteze după doar câteva luni este unul foarte mare.

2. Amortizoare

Dacă arcurile mai pot fi achiziționate de la dezmembrări, cu condiția că acestea să fie într-o condiție bună și fără urme de rugină, amortizoarele trebuie să fie întotdeauna noi, din motive de siguranță. Amortizoarele uzate asigura un control mult mai redus al mașinii în viraje.

3. Pompa de înalta presiune

La mașinile diesel, pompă de înalta presiune este cea care se defectează cel mai frecvent din cauza unei întrețineri neadecvate sau a folosirii unui combustibil de slabă calitate. Când această se strică, începe să piardă combustibil, iar mai apoi să cedeze.

Achiziționarea pompei de înaltă presiune de la dezmembrări este foarte riscantă, deoarece nu se știe niciodată când se poate defecta.

4. Pivoți și bucșe

Dacă sunt second-hand, poate la prima vedere pot părea ideale, dar după câteva zile poți avea surpriză de a te reîntoarce la problema pe care o întâmpinai înainte să le fi achiziționat. În timp, cauciucul își schimbă textura, mai ales în cazul în care acesta a fost scos de la o mașina ce nu a mai fost condusă o perioada îndelungată.

5. Filtrele

Aceste piese sunt printre cele mai accesibile și nu ar trebui achiziționate niciodată de la dezmembrări.

Indiferent de filtrul de care este vorba, cel mai bine este să îl achiziționezi de nou. Atunci când folosești un filtru uzat, acesta va duce treptat la defectarea pompei de injecție sau a injectoarelor.

6. Pompa de apă

În general, atunci când schimbi distribuția, este recomandat să schimbi și pompă de apă, în funcție de starea ei.

Pentru a nu întâmpină probleme de scurgere sau chiar blocarea acesteia, se recomandă cumpărarea uneia noi.

7. Turbocompresor

Una dintre cele mai scumpe piese este turbina, însă, nici în acest caz nu este recomandat că această să fie achiziționată dintr-un parc de dezmembrări.

Turbină la mâna a două nu poate fi testată. Se poate întâmplă că această să nu funcționeze atunci când o montezi pe mașina. O varianta mai ieftină ar fi recondiționarea celei vechi.

8. Radiator

La achiziția unui radiator second-hand, din parcul de dezmembrări, riști să-l cumperi deja fisurat.

9. Casetă de direcție

Problemele casetei de direcție apar cel mai frecvent din cauza gropilor de pe carosabil. Atunci când se defectează, începe să piardă ulei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide