Informații despre noul Nissan Qashqai. Cel mai vândut crossover european va avea versiuni electrificate

Autor: ProMotor 15 ian. 2021 Știri auto

Noul Nissan Qashqai oferă o combinație fără compromis între performanța dinamică, un tren de rulare rafinat și motorizări cu un consum redus de combustibil. Noutatea principală este că va introduce in gamă, alături de versiunea pe benzină 1.3 DiG-T echipată cu tehnologie de tip mild-hybrid și tehnologia e-POWER, un sistem de propulsie inovator.

Sistemul e-POWER de pe noul Qashqai a fost dezvoltat special pentru a răspunde cerințelor tot mai exigente ale șoferilor europeni și oferă nu numai un nivel sporit de eficiență a consumului și emisii scăzute de CO2, ci și o accelerație robustă și receptivă.

Cu versiuni 2WD sau 4WD, cu transmisie manuală în 6 trepte sau noua transmisie X-Tronic CVT, la care se adaugă varianta de acționare dinamică pur-electrică prin tehnologia e-POWER.

Unitatea 1.3 DiG-T ALiS MILD HYBRID vine în două versiuni de putere

Sistemul ALiS (Advanced Lithium-Ion Battery System) de 12V cu tehnologie mild-hybrid disponibil pe noul Qashqai este o tehnologie hibridă, care oferă asistență la cuplu, oprire temporară (Idle Stop) pe o perioadă mai extinsă, repornire rapidă și rulare fără întrebuințarea motorului pe perioada de frânare înainte de oprire (Coasting Stop)[doar CVT], cu îmbunătățiri atât în ceea ce privește consumul de combustibil, cât și emisiile de CO2 (-4g/km).

Impactul pozitiv al gestionării energiei sistemului mild-hybrid asupra emisiilor CO2 este competitiv, iar propulsorul 1.3 benzină oferă mai multă putere și cuplu fată de principalii concurenți, poziționându-l ca o ofertă foarte atractivă. Sistemul ALiS mild-hybrid adaugă doar 22 kg la masa totală a vehiculului.

ALiS 12V 1.3 benzină va fi disponibil în două versiuni de putere generată –  140 PS (138 CP) și 160 PS (158 CP) – fie cu transmisie manuală cu 6 trepte, fie cu o cutie de viteze Xtronic CVT generație nouă (numai pentru versiunea cu 160 PS). Puterea maximă a motorului se obține la turații de 5500 rpm, cu un cuplu maxim disponibil de 270 Nm la o turație convenabilă de 1750 rpm pe versiunile de 158 CP MT și CVT.

e-POWER aduce un upgrade de putere

Pentru Europa, e-POWER propune un upgrade de putere fiind asociat unui propulsor 1.5 benzină, cu o putere finală de 140 kW (190 PS / 187 CP).

La versiunile manuale, cutia de viteze a fost îmbunătățită, pentru o reactivitate sporită la schimbarea treptelor. Noua generație de transmisie cu variație continuă controlată electronic (Xtronic) CVT asigură un consum economic și o accelerație mai eficientă, datorită îmbunătățirilor aduse care includ un sistem cu două pompe de ulei cu o nouă pompă electrică.

Transmisia CVT de pe noul Qashqai reunește cele mai importante beneficii din ambele universuri, oferind o experiență de condus de excepție în mediul urban și în timpul accelerării ușoare, combinată cu un comportament similar transmisiei DCT în timpul accelerării puternice.

Nissan Qashqai dispune de tracțiune 2WD și 4WD

Tracțiunea 2WD este disponibilă atât pentru versiunile 138 CP, cât și pentru 158 CP , în timp ce tracțiunea 4WD va fi disponibilă numai pentru modelele 158 CP CVT. Sistemele noi de control 4WD și de selectare a modului de conducere sunt mai intuitive și mai inteligente, adaptându-se la condițiile externe cu cinci astfel de moduri: Standard, ECO, Sport, Snow și Off-Road.

Noul Qashqai introduce în premieră in Europa tehnologia Nissan e-POWER

Sistemul e-POWER este alcătuit dintr-o baterie de mare putere și un grup motopropulsor integrat cu un motor pe benzină cu raport de compresie variabilă de 157 PS, cu un generator de putere, un invertor și un motor electric de 140kW de dimensiuni și putere similare celor cu care sunt echipate vehiculele electrice Nissan.

La fel ca la Nissan LEAF, noul Qashqai e-POWER beneficiază de o experiență de condus inovatoare, cu o singură pedală, numită modul e-Pedal. Șoferii pot accelera, decelera și frâna folosind numai pedala de accelerație, în aproape 90% dintre situațiile de condus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan



Comentarii
Inchide