Informații neoficiale: Tesla Semi a intrat în producție limitată (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 18 dec. 2021 Știri auto

În luna noiembrie, CEO-ul PepsiCo, Ramon Laguarta, anunța că primele camioane Tesla Semi vor fi livrate companiei sale în luna decembrie. Deși, Elon Musk spunea în acest an că Semi va fi produs în masă abia din 2023, se pare că mult-așteptatul campion electric a intrat deja într-o etapă de producție limitată la uzina din statul Nevada.

Rază de bracare incredibilă pentru Tesla Semi!

Pe Internet au apărut zilele trecute imagini video filmate cu ajutorul unei drone. Acestea au fost realizate în curtea Giga-fabricii de lângă orașul Sparks (Nevada) și ne arată un Tesla Semi nou-nouț de culoare albă care este testat pe pista de încercări amenajată în jurul uzinei din apropierea fabricii de baterii Tesla.

În imagini se poate vedea cum pilotul de teste face accelerări și frânări bruște, iar din cauciucuri iese mult fum. Se observă lesne ce capacitate de accelerare are camionul lui Elon Musk, acesta rivalizând cu multe mașini sport cu motoare convenționale cu ardere internă.

De asemenea, se poate observa cât de ușor virează Tesla Semi și, în special, cât de mică este raza de bracare a camionului cu zero emisii conceput de gigantul american.

Recent, Elon Musk a venit cu noi precizări legate de Semi. Acesta a anunțat că vehiculul va avea o autonomie de până la 1.000 de kilometri. Capacitatea de încărcare va fi de maximum 40 de tone.

Dacă lucrurile stau felul acesta, PepsiCo ar putea fi unul dintre primii clienți care vor primi camionul Semi. Asta, cu atât mai mult cu cât se aștepta ca până la finele lui 2021 să primească 15 exemplare.

Urmărește în filmulețul de mai jos testele la care a fost supus camionul Tesla Semi.

Sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide