Care sunt informațiile ce nu pot fi furnizate telefonic de către DRPCIV

Autor: Marius Vișan 06 iul. 2021 Știri auto
Care sunt informațiile ce nu pot fi furnizate telefonic de către DRPCIV

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) aduce clarificări despre informaţiile care nu pot fi furnizate telefonic. Informarea vine ca urmare a numeroaselor apeluri telefonice primite de la cetăţeni.

Astfel, DRPCIV aduce clarificări privind următoarele aspecte cu privire la informaţiile care nu pot fi furnizate telefonic:

– verificări cu privire la programările online. Solicitarea se transmite numai prin formularul de petiţii online, pe site-ul instituției, la sectiunea contact cu furnizarea tuturor datelor folosite la programare inclusiv: serviciu, judet, adresă de email;

– verificarea datelor personale, emitere sau livrare documente;

Aveţi posibilitatea de verifica stadiul emiterii documentelor preschimbate: emitere permis/emitere certificat .

Permisele nou obţinute prin examen nu se verifica. Termenul de livrare al acestora este cuprins între 5-15 zile calendaristice: „După expirarea acestui termen vă veţi adresa serviciului unde aţi susţinut examenul”.

Informații disponibile pentru comunicarea prin telefon la DRPCIV

– stadiului de soluţionare a anumitor cereri depuse la serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor judeţene;

– datele de programare la examen teoretic/practic

Pentru programul de lucru detaliat al serviciilor publice comunitare trebuie contactat serviciul unde s-a depus inițial cererea.

DRPCIV nu mai permite plata la ghișeu a taxelor

DRPCIV a anunțat recent că nu mai permite plata la ghișeu a taxelor pentru eliberarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a numerelor provizorii. Ulterior, instituția a anunțat mai multe metoda prin care șoferii (sau viitorii șoferi) pot achita aceste taxe.

Cei care trebuie să achite taxa pentru eliberarea unui permis de conducere, a unui certificat de înmatriculare sau a unei autorizații de circulație provizorie pot face acest lucru chiar de pe site-ul DRPCIV. Tot ce au de făcut este să acceseze secțiunea de plăți din mediul „Servicii Online” pentru a achita cu cardul contravaloarea actelor solicitate.

Cei care aleg această metodă de plată nu trebuie să mai introducă valoarea taxei, deoarece aceasta este prestabilită. Totodată nici nu trebuie să mai prezinte chitanța la ghișeu, pentru că aceasta este înregistrată automat în sistem.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DRPCIV


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide