Șofer lăsat fără permis auto la doar 30 de min. după ce l-a obținut

Autor: Marius Vișan 25 mai 2021 Știri auto
Șofer lăsat fără permis auto la doar 30 de min. după ce l-a obținut

În cursul săptămânii trecute, polițiștii francezi au depistat în trafic un șofer care consumase canabis și cocaină.

Un tânăr din regiunea franceză Isère, nu s-a putut bucura de obținerea permisului de conducere pentru foarte mult timp. Presa locală relatează că săptămâna trecută, șoferul în vârstă de 18 ani a fost, într-adevăr, verificat de polițiștii din Villefontaine, localitate aflată lângă Lyon.

Euforia tânărului a durat destul de puțin

Acesta le-a explicat oamenilor legii că nu și-a primit încă permisul, dar a verificat cu puțin timp înainte pe site-ul poliției și a văzut că a promovat examenul auto, pe care l-a susținut în urmă cu trei zile.

În urma verificărilor, polițiștii au văzut că rezultatul examenului fusese publicat cu doar 30 de minute mai devreme, iar tânărul într-adevăr îl promovase.

Testul de salivă a demonstrat că tânărul sărbătorise consumând droguri (cannabis și cocaină)

I-au făcut totuși și un test de salivă, iar de aici au pornit problemele pentru șoferul de 18 ani. Rezultatul a arătat că s-a urcat la volan după ce a consumat droguri, respectiv cannabis și cocaină.

Prin urmare, polițiștii i-au suspendat dreptul de a mai conduce și l-au amendat cu 600 de euro. În plus, tânărul s-a ales și cu dosar penal, informează Știrileprotv.ro.

Testarea șoferilor pentru condusul sub influență drogurilor

Organele de Poliție Rutieră din Uniunea Europeană au introdus un dispozitiv pentru depistarea persoanelor care folosesc droguri la volan. Acesta este asemănător cu alcool-testul. Datorită acestui dispozitiv poți fi testat pe loc, dacă polițiștii consideră că ești la volan sub influență drogurilor.

Când vorbim despre droguri, nu ne referim doar la substanțele ilegale precum cannabis, cocaină, ketamina, LSD sau extazy, ci și la pastilele prescrise de către medici. Unele pastile prezintă un risc mare de efecte secundare, aducând șoferul într-o stare incompatibilă cu manevrarea vehiculelor pe drumurile publice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide