Centrul Infotrafic recomandă aceste rute alternative pentru bucureștenii care vor să ajungă la Brașov

Autor: Marius Vişan acum 2 luni Știri

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează azi, 1 decembrie 2020, că la ora prânzului valorile de trafic sunt în creștere pe sensul către București al DN1 Brașov-București, formându-se coloană în mișcare de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din stațiunea Bușteni.

De asemenea, trafic intens este și la intrare în localitatea Comarnic, tot pe sensul de coborâre.

În aceste condiții sunt așteptate valori ridicate de trafic, în cursul acestei zilei, pe sensul către Capitală al DN 1 Brașov – Ploiești – București, iar polițiștii recomandă conducătorilor auto următoarele rute alternative:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Oamenii legii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Ce spune Poliția Română despre echiparea mașinii cu anvelope de iarnă

Poliția Română i-a avertizat pe șoferi să circule cu atenție. Cei care nu au montat încă anvelopele de iarnă, trebuie să știe că acestea sunt obligatorii în cazul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

În cazul în care condițiile meteo nefavorabile surprind șoferul cu mașina echipată cu cauciucuri de vară, acesta riscă o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Ca măsură suplimentară, Codul Rutier prevede, pe lângă pedeapsa amenzii, și reținerea certificatului de înmatriculare până la remedierea situației.

Dacă ai nelămuriri în privința alegerii celor mai bune anvelope de iarnă, am pregătit un ghid cuprinzător care acoperă cele mai multe întrebări pe care și le pun șoferii în această perioadă.


Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne, Romania / Facebook


Comentarii
Inchide