Duster și Lada Niva într-un test drive, umăr la umăr, pe zăpadă – VIDEO

Autor: ProMotor 01 dec. 2020 Știri auto

Există o rivalitate istorică între Dacia și Lada, iar când vine vorba de off-road rivalii recunoscuți sunt Dacia Duster și Lada Niva. Rușii de la site-ul drom.ru au făcut un test drive cu aceste două modele, și nu pare a fi genul de test drive „care pe care” ci mai degrabă un fel de meci amical.

Duster este vândut pe piața din Rusia cu logo-ul Renault, însă din punct de vedere tehnic este aceeași mașină pe care o știm cu toții. Renumitul model Lada Niva, care s-a bucurat de o popularitate crescută și în România, a fost lansat în urmă cu mai bine 40 de ani. Acesta se află încă în portofoliul mărcii și a fost relansat inclusiv în Europa.

VIDEO

În comparativul rușilor ambele modele reușesc să treacă de teste. Este drept că nici traseul nu a fost unul foarte dificil, și nici zăpada foarte mare. Modelul Lada 4×4 Urban se descurcă la fel de bine ca mai tânărul său rival Duster. E drept că Niva are mai multă experiență în afara asfaltului, pe când Duster este gândit mai mult ca o mașină de oraș, dar ambele modele au tracțiune integrală.

Cele mai noi știri despre Lada Niva

Lada Niva 50th Anniversary Limited Edition este un model destinat doar germanilor. La sfârșitul lunii octombrie, compania germană Partisan Motors a anunțat lansarea unei ediții speciale Lada 4×4 – Lada 50th Anniversary Limited Edition. Numărul de vehicule produse va fi limitat la 50. Mașina urmează să fie produsă în Magdeburg și vândută doar clienților germani.

Mașinile din seria aniversară vor avea trăsături distinctive, atât la exterior, cât și la interior. Detaliile exterioare includ anvelope Goodrich pentru toate terenurile pe jante speciale din aliaj ușor, șine de acoperiș, lărgirea arcurilor roților și bare de protecție speciale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: drom.ru



Comentarii
Inchide