Infotrafic: strat de zăpadă pe mai multe șosele din țară

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2022 Știri auto

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că luni dimineața este strat de zăpadă pe numeroase șosele din România. Cu toate acestea, nu sunt sectoare de drum blocate de zăpadă.

Centrul Infotrafic informează că în dimineața de luni, 24 ianuarie, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

La ora 7:00 erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare în județele Bacău, Buzău și Covasna.

Se circulă în condiții de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu strat subțire de zăpadă, în județele Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Covasna (DN 11 Oituz), Gorj (DN 67C Novaci-Rânca), Harghita, Iași, Prahova (DN 1A-km.155 – limita cu jud. Brașov), Sibiu și Teleorman, unde se acționează pentru deszăpezire, fără restricții de trafic.

Infotrafic: Dimineață cu minus 20 de grade în județul Sibiu și șosele acoperite cu zăpadă

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 București-Brașov, se circulă în condițiile unui carosabil parțial umed, cu vizibilitatea bună, temperaturi negative și valori reduse de trafic.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea, dar și în bara Sulina.

Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, și totodată să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

”Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, mai scrie Poliția Rutieră în informarea de presă apărută pe site-ul instituției.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DRDP Craiova


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide