Inginer moldovean condamnat la închisoare pentru că ar fi construit un tanc

Autor: David Andrei 24 iul. 2020 Știri auto
Inginer moldovean condamnat la închisoare pentru că ar fi construit un tanc

Un inginer moldovean a fost condamnat la închisoare în Italia pentru fabricarea de armament. Bărbatul a fost prins construind un așa-zis tanc, alături de membrii unei grupări secesioniste.

Gruparea intenționa să atace Guvernul de la Roma și să proclame independența statului Republica Veneția. Alexandru Budu, inginer român cu domiciliul în Cremona, membru al grupării, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Alți șase italieni care lucrau alături de el vor petrece după gratii perioade cuprinse între doi ani și opt luni și patru ani, scriu jurnaliștii de la Il Fatto Quotidiano.

Cele două tunuri la care lucra inginerul român urmau să fie montate pe un buldozer cu armură și senile.

Secesioniștii au fost reținuți sub acuzația de terorism, dar aceasta nu s-a confirmat, pentru că buldozerul pe care îl transformaseră în tanc nu avea caracteristicile unei arme de război.

Tancul construit de ei a fost însă, considerat armă comună. Astfel, cei șapte bărbați au fost condamnați pentru fabricarea de armament.

Gruparea dorea să meargă cu acest tanc la Roma și să atace guvernul. Planul lor includea și reconstruirea Republicii Veneține (Serenissima Repubblica di Venezia), cu capitala la Veneția, o formațiune statală dispărută în 1797.

Pensionari condamnați alături de inginerul moldovean pentru construirea unui tanc

Nu mai puțin de 24 de persoane au fost reținute inițial în acest caz. Doar șapte dintre ele vor ajunge însă, la închisoare, printre care și inginerul moldovean Alexandru Budu. Aceștia au lucrat la construirea unui tanc artizanal în “condiții casnice”, cu două tunuri capabile să tragă.

Alături de el, merg la închisoare și doi pensionari recidiviști. Este vorba despre Luigi Massimo Faccia, în vârstă de 66 de ani, și Flavio Contin, în vârstă de 77 de ani. Aceștia au fost condamnați la patru ani și șase luni de închisoare și vor fi obligați să plătească o amendă în valoare de 20.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide