Jumătate dintre polițiștii rutieri din Malta au ajuns la închisoare dintr-un motiv bizar

Autor: ProMotor 12 feb. 2020 Știri auto
Jumătate dintre polițiștii rutieri din Malta au ajuns la închisoare dintr-un motiv bizar

Mai mult de jumătate dintre polițiștii rutieri din Malta au ajuns la închisoare dintr-un motiv bizar. Agenții au fost reținuți sub suspiciunea de fraudă, după ce ar fi solicitat să fie plătiți pentru ore suplimentare pe care nu le-au efectuat, anunță publicația britanică The Independent.

Autoritățile din Malta au acum o problemă, dat fiind că nu sunt suficienți polițiști pe străzi care să supravegheze traficul. Șoferii au observat că sunt mai puțini agenți de la poliția rutieră pe străzi, în ciuda planurilor de urgență puse în practică de polițiști. Astfel, autoritățile din Malta au apelat la foști polițiști și pensionari pentru a acoperi necesarul de personal. Cei mai mulți dintre cei arestați fac parte detașamentele de motocicliști ale poliției rutiere malteze.

Dacă vă întrebați cam câți polițiști au ajuns totuși la închisoare, trebuie să reamintim că Malta este o insulă minusculă, cu o populație de numai 475.000 de locuitori. Prin urmare, întregul efectiv al Poliției rutiere numără abia 50 de agenți, dintre care aproximativ 30 au ajuns după gratii. Cei mai mulți au fost acuzați că, în ultimii trei ani, au raportat sute de ore suplimentare pe care nu le-au efectuat de fapt. Polițiștii rutieri din Malta sunt, de asemenea, suspectați că au folosit cotele de combustibil alocate instituției pentru alimentarea propriilor mașini.

Premierul Maltei, Robert Abela, a salutat operațiunea, spunând că este bine că poliția își investighează propriii angajați. „Asta dovedește că avem o forță de poliție funcțională”, a declarat Abela, care a preluat funcția în urmă cu o lună.

Șeful poliției din Malta, Lawrence Cutajar, a demisionat la începutul anului, după scandalul provocat de investigația uciderii jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care ancheta corupția din rândul elitei malteze.

Cutajar a fost criticat pentru că nu ar fi urmărit piste care implicau apropiați ai fostului premier Joseph Muscat, care a demisionat și el la finalul anului trecut, după ce a fost acuzat de mușamalizarea cazului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide