Inovație MINI: cățelul digital Spike va fi noul asistent digital de la bord

Autor: Bogdan Bârliga 11 apr. 2023 Știri auto

MINI va prezenta oficial la Salonul Internaţional Auto Shanghai (18-27 aprilie 2023) din China un nou asistent digital dezvoltat pentru viitoarea gamă de autoturisme. Acesta se numește Spike și îl vom vedea la lucru în cockpitul noului MINI Concept Aceman.

Inspirat de un buldog englez asistentul este reimaginat şi adus la viaţă în lumea digitală. Noul mod Spike pregăteşte va putea fi văzut prima dată pe ecranul central OLED rotund şi pe tabloul de bord al Concept Aceman. Noul asistent digital pregătit de MINI va construi un dialog cu utilizatorul pentru, susţinându-l cu mai multe soluţii în experienţa din automobil.

MINI va oferi o perspectivă amplă asupra soluţiilor digitale ale noii familii de modele şi a diverselor funcţii ale lui Spike pe parcursul anului 2023.

Un asistent virtual inspirat din realitate

Pentru a face o interfață mai prietenoasă și ușor de accesat MINI a dezvoltat un nou Asistent Personal Inteligent. Această aplicație a fost numită Spike și are rolul de a ghida utilizatorul autoturismului atunci când are nevoie de accesarea unei anumite funcții. Inspirat de un buldog englez noul asistent virtual va deveni și un obiect de artă, întâmpinând vizitatorii standului MINI de la salonul internaţional Auto Shanghai sub forma unei sculpturi de format mare în stilul urban pop culture.

Noul asistent va putea fi utilizat la prezentarea modelului MINI Concept Aceman și compania britanică lansează pe acest model un ecran cu tehnologie OLED pentru sistemul de infotainment. Conținutul și comenzile sistemului pot fi proiectate pe întreaga suprafață a bordului și a panourilor portierelor.

Concept Aceman este primul crossover electric de segment B al mărcii, care va fi poziționat în gamă între modelele Cooper și Countryman. Modelul lansează și noul limbaj de design „Charismatic Simplicity” pe baza căruia vor fi dezvoltate viitoarele autoturisme MINI.

MINI Concept Aceman măsoară 4,05 metri în lungime, are o lățime de 1,99 metri și o înălțime de 1,59 metri. Modelul cu patru portiere fără rame poate găzdui până la cinci pasageri și pentru interior au fost folosite doar materiale ecologice. Aceman are un sistem de propulsie full electric, dar deocamdată MINI nu a dezvăluit informații despre puterea motorului sau capacitatea bateriei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: MINI


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide