Înscrierile în Programul Rabla Clasic 2022 au fost reluate. De ce aplicația nu a funcționat 12 zile

Autor: Cristian Gubandru 16 mart. 2022 Știri auto

Înscrierile în cadrul Programului Rabla Clasic 2022 pentru persoane juridice au fost reluate după ce sistemul s-a oprit pe 4 martie din cauza introducerii de către un solicitant a unor informaţii eronate în câmpurile din aplicaţie.

În 4 martie, fondurile alocate celei de-a doua sesiuni de înscriere a persoanelor juridice în cadrul Programului Rabla Clasic apăreau epuizate.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Înscrierile în cadrul Programului Rabla Clasic – persoane juridice vor fi reluate cu sumele rămase disponibile după corectarea erorii generate de introducerea de către un solicitant a unor informații eronate în câmpurile din aplicație. Situația creată la startul sesiunii din martie a fost remediată, iar pentru evitarea acestor situații în viitor, Administrația Fondului pentru Mediu a întreprins demersurile necesare pentru dezvoltarea unei funcționalități în aplicația de înscriere care să limiteze valoarea finanțării pe care o pot solicita operatorii economici la echivalentul în lei a pragului ajutorului de minimis”, anunță Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Documentele trebuie să fie în termen de valabilitate, conform ghidului de finanțare.

Bugetul pentru programul Rabla Clasic destinat persoanelor juridice în luna martie este de 17,5 milioane de lei.

Rabla Clasic 2022! Care sunt condițiile de anul acesta

Pentru Rabla Clasic, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

Cu prima de casare se pot cumula:

  • un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou (fără motociclete), echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

Vechimea autovehiculului uzat eligibil în cadrul programului trebuie să fie de cel puţin 6 ani de la data primei înmatriculări în România.

Sursa: AFM

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide