Au demarat programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Iată care sunt noutățile în 2022

Autor: ProMotor 08 feb. 2022 Știri auto

Persoanele fizice şi juridice pot aplica pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus începând de marţi, 8 februarie 2022. Mașina casată trebuie să fie înmatriculată în România de cel puțin 6 ani.

Pentru o maşină nouă pot fi predate spre casare două autoturisme mai vechi de 15 ani.

„Persoanele fizice se pot adresa de marți, 08.02.2022, producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar din aceeași dată, persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe”, potrivit AFM.

Start Rabla Clasic 2022! Care sunt condițiile de anul acesta

Pentru Rabla Clasic, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

Cu prima de casare se pot cumula:

  • un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou (fără motociclete), echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

Vechimea autovehiculului uzat eligibil în cadrul programului trebuie să fie de cel puţin 6 ani de la data primei înmatriculări în România.

Condiții Rabla Plus 2022

Pentru Programul Rabla Plus s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. De asemenea, există posibilitatea casării a două autovehicule uzate.

Cei care casează o mașină veche primesc 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric şi 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km (WLTP).

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cei care casează două mașini vechi primesc 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric şi 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP.

Pentru fiecare mașină casată mai veche de 15 ani cu normă de poluare mai mică de Euro 3 se mai acordă câte un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.

Producătorul de automobile Dacia oferă clienților din țara noastră posibilitatea achiziționării la un preț excelent a noului Logan prin Rabla.

Sursa: AFM

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide