Inspecție tehnică periodică făcută cu telefonul

Autor: Marius Vișan 06 oct. 2021 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 4 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezilor efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice. Aceștia au constatat faptul că documentul nu îndeplineşte condiţiile de fomă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

ITP falsificat cu ajutorul unei aplicaţii din telefon

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că avea cunoştinţă despre faptul că inspecţia tehnică a autoturismului era expirată din luna mai şi pentru a putea trece frontiera a făcut o fotografie cu telefonul mobil unui document care atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice valabile, modificându-i datele cu ajutorul unei aplicaţii din telefon.

Ulterior s-a deplasat la un centru de multiplicare, unde a scos la imprimantă documentul prezentat la controlul de frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Conducerea unui autovehicul cu ITP expirat echivalează cu conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Asta înseamnă că șoferii vor fi sancționați cu 9-20 de puncte de amendă. Este vorba de o sumă între 1.300 și 2.900 de lei. Totodată, dacă șoferii sunt prinși fără ITP valabil li se vor confisca plăcuţele şi talonul, iar maşinile vor efectua ITP-ul la RAR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide