Instanța a obligat un șofer să-și vândă mașina, un BMW 440i. Care este motivul?

Autor: Marius Vișan 21 oct. 2021 Știri auto

Un tânăr de 23 de ani din Ludwigsburg, Germania, localitate de lângă Stuttgart, a fost obligat să plătească mai multe amenzi după ce a încercat să fugă de polițiști.

Pe lângă amenzi, șoferul s-a ales cu permisul auto suspendat pentru un an întreg și i s-a acordat trei luni pentru a-și vinde mașina. Este vorba de un BMW 440i, aceasta fiind mașina cu care a încercat să fugă polițiști.

S-a întâmplat în luna aprilie. Șoferul BMW-ului făcea derapaje controlate într-o piață publică iar când poliția a ajuns la fața locului, el a decis să fugă. Deși un ofițer a încercat să îl urmărească nu a putut ține pasul cu fugarul.

Vitezomanul a dat vina pe stresul pandemiei

Urmărirea a fost cu atât mai periculoasă cu cât a avut loc pe străzile orașului Ludwigsburg. Tânărul de 23 de ani a fost acuzat că în timpul cursei a trecut pe roșu prin câteva intersecții și chiar a circulat pe trotuar, acțiuni pe care l-a negat în instanță.

Totuși, el a recunoscut că a depășit viteza, spunând că a intrat în panică când au sosit polițiștii. El a dat vina pe stresul pandemiei.

Judecătoarea, Anne Bollacher, a decis totuși să ia permisul de conducere, lăsându-l fără posibilitatea de a conduce o perioadă un an. Ea a decis, de asemenea, că va avea la dispoziție trei luni pentru a-și vinde mașina și va fi obligat să dea 7.000 de euro din veniturile din vânzare către trezoreria statului. Dacă nu vinde mașina, aceasta va fi confiscată.

O mașină rapidă nu este o jucărie, ci devine o armă”, a spus judecătoarea. ”Tânărul ar fi putut răni grav o mamă cu un cărucior sau un pieton, în timpul evadării”.

Intră în GALERIA FOTO

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide