Întârzieri la intrarea în Grecia, din cauza unor erori informatice

Autor: George Cristea 14 iul. 2020 Știri auto
Întârzieri la intrarea în Grecia, din cauza unor erori informatice

Se înregistrează întârzieri la intrarea în Grecia din cauza unor erori informatice. Astfel, cei care ar fi trebuit să ajungă începând de astăzi pe plajele grecești sunt nevoiți să aștepte până mâine dimineață pentru a putea face acest lucru. Întârzierea este cauzată de indisponibilitatea formularului care trebuie completat obligatoriu cu 24 de ore înainte de a intra pe teritoriul elen.

Guvernul grec a întârziat cu aproximativ nouă ore deblocarea formularului de intrare în Grecia pe cale rutieră, după ce documentul a fost indisponibil în ultimele zile. Formularul electronic ar fi
trebuit să fie disponibil de marți, începând cu ora 00.01, însă acesta a fost deblocat abia după ora 09:00. Cum documentul trebuie completat cu cel puţin 24 de ore înainte de a
ajunge în Grecia, asta înseamnă că românii care şi-au planificat să intre miercuri dimineaţă în Grecia vor fi obligaţi să mai aştepte cel puţin câteva ore.

Întârzieri la intrarea în Grecia. Ce trebuie să știe turiștii

Începând de miercuri, ora 06:00, toţi turiştii români vor trebui să prezinte la vama Kulata-Promachonas un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la vama bulgaro-elenă. Testele de tip PCR prin care veţi demonstra ca nu aveţi coronavirusul trebuie să fie făcute în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie traduse în limba engleză şi să conţină datele personale ale persoanei testate, respectiv numele şi prenumele, dar şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Promachonas rămâne singurul punct de frontieră terestru al Greciei pentru deplăsările în scop turistic, toate celelalte fiind deschise numai pentru urgenţe. În continuare, autorităţile elene vor face testări aleatorii la punctul de frontieră, chiar dacă persoanele în cauză prezintă toate documentele cerute. În schimb, sosirea pe teritoriul Greciei cu avionul nu este condiţionată de prezentarea unui test negativ la COVID-19, în condiţiile în care aceste teste sunt făcute la aterizare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide