Noi schimbări pentru intrarea în Grecia. Măsura intră în vigoare marți

Autor: George Cristea 10 iul. 2020 Știri auto

Numărul mare de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus depistate în punctul de trecere Kulata – Promachonas a determinat autoritățile elene să anunțe noi schimbări pentru intrarea în Grecia. Măsura intră în vigoare începând cu ziua de marți, 14 iulie.

Intră în Galeria FOTO

Cei care au planuri de vacanță în Grecia trebuie să știe că accesul pe teritoriul elen va deveni și mai dificil începând cu data de marți, 14 iulie. Pe lângă formularul obligatoriu pe care turiștii trebuie să-l completeze cu cel puțin 48 de ore înainte de a ajunge la granița cu Grecia, turiștii trebuie să îndeplinească noi condiții pentru a putea trece granița. Măsura a fost anunțată după creșterea numărului de turiști infectați cu coronavirus descoperiți în urma testărilor din punctul de frontieră.

Presa greacă a scris că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19 vineri, după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas. Cu o zi în urmă, joi, alte 24 de cazuri fuiseseră depistate în același punct de frontieră. Potrivit autorităţilor elene, citate de iefimerida.gr, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România.

Ce schimbări pregătește guvernul elen pentru intrarea turiștilor în Grecia

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marţi, toţi turiştii care intră în ţară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Măsura, decisă într-o şedinţă extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineaţa. Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 48 de ore înainte de intrarea în ţară. De asemenea, trebuie să știi că în punctul de frontieră vei fi testat obligatoriu de COVID.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide