Interioarele noilor Skoda Superb și Kodiaq au fost dezvăluite. În ciuda ecranelor de mari dimensiuni, păstrează comenzi fizice – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2023 Știri auto

Skoda publică primele imagini cu interioarele noilor modele Superb și Kodiaq. Producătorul ceh a ales să păstreze comenzi fizice pentru climatizare, chiar dacă mașinile beneficiază de un ecran central de mari dimensiuni.

Vom face cunoștință cu noile generații ale modelelor Skoda Superb și Kodiaq în toamna acestui an, dar, până la marele moment, producătorul ceh ne oferă câteva imagini cu interioarele celor două noi modele. Grație noilor fotografii, putem observa că planșa de bord a noilor modele prezintă o combinație de ecrane digitale și comenzi fizice pentru comenzile uzuale.

Cu toate că cele două noi modele au interioare echipate cu ecrane de mari dimensiuni, Skoda a decis să nu includă funcțiile uzuale în interfața sistemului de infotainment. Producătorul a păstrat câteva butoane fizice în partea de jos a planșei de bord, care sunt flancate de 3 selectoare rotative. Acestea au în centru câte un ecran cu diagonala de 32 de milimetri. Acestea sunt cunoscute sub numele de Smart Dials și oferă acces la diferite setări.

Noile Skoda Superb și Kodiaq debutează în toamna acestui an

Funcționalitatea acestor mici ecrane depinde de nivelul de echipare al mașinii. Cele două butoane rotative exterioare controlează temperatura interioară, precum și încălzirea și ventilația scaunului pentru șofer și pasagerul din față. Cel din centru are mai multe funcții, inclusiv pentru volum, viteza ventilatorului, direcția aerului, AC inteligent, zoom pentru navigație și controlează și modurile de condus. Apăsând în jos pe cadranul central, utilizatorul poate comuta între funcții și poate fi configurat prin meniul sistemului de infotainment.

Noile Skoda Superb și Kodiaq primesc un ecran tactil de 13 inch, precum și un grup de instrumente digital de 10 inch completat de un head-up display. Una dintre cele mai importante modificări, în comparație cu modelele pe care le vor înlocui, este poziția selectorului de viteze, deoarece a fost mutat pe coloana de direcție. Acest lucru a permis eliberarea consolei centrale și obținerea de mai mult spațiu de depozitare.

Viitoarele generații Superb și Kodiaq vor fi prezentate în toamna acestui an și vor ajunge la vânzare în 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide