Skoda anunță noi detalii despre viitorul Kodiaq. Cea de-a doua generație va fi lansată în toamna acestui an – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 iun. 2023 Știri auto

Skoda a publicat noi detalii despre cea de-a doua generație a SUV-ului Kodiaq. Noul model urmează să fie lansat pe piață în toamna acestui an.

Cea de-a doua generație a SUV-ului de mari dimensiuni de la Skoda, pe numele său Kodiaq, urmează să fie lansată în toamnă. Noua generație va aduce un design actualizat, mai mult spațiu la interior și un nou propulsor plug-in hybrid, cu 100 km de autonomie în modul pur electric.

Până când va veni momentul în care noua generație Kodiaq va fi dezvăluită și o vom vedea în întregime, Skoda ne oferă câteva informații și fotografii, fie ele și cu exemplare camuflate, ale noului SUV Kodiaq.

Noua Skoda va avea un design nou

Pentru că vorbim de o nouă generație, viitoarea Skoda Kodiaq va dispune de un design nou, dar și mai mult spațiu la interior. Noua generație măsoară 4.758 de milimetri în lungime, cu 61 de milimetri mai mult decât actuala generație. Cu toate acestea, ampatamentul mașinii rămâne neschimbat, măsurând 2.791 de milimetri.

Cât despre aspectul exterior, noua generație a SUV-ului ceh va primi faruri full LED Matrix, blocuri optice care vor avea în componența lor un element din cristal numit Crystallinium. Acest element din cristal va scoate mai mult în evidență conturul luminii emise de faruri.

Aripile au acum un aspect mai pătrățos, iar acestea vor fi completate de jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inch, în funcție de alegerea clienților.

Noutăți și la interior

Pe lângă spațiul interior mai mare datorat de creșterea în dimensiuni, noua Skoda Kodiaq va primi și tehnologii moderne care să încânte atât șoferul, cât și pasagerii. Cea mai mare noutate este reprezentă de ecranul central de 12.9 inch pentru sistemul multimedia, alături de un instrumentar digital de 10.25 inch. O altă noutate este reprezentată de maneta schimbătorului de viteze, care a fost mutată acum lângă volan.

Noua Skoda Kodiaq va fi disponibil în versiuni cu 5 sau 7 locuri. La fel ca actuala generație. În cazul versiunii cu 7 locuri, spațiul deasupra capului pentru cei care călătoresc pe rândul 3 de scaune este mai mare cu 15 milimetri. Skoda promite și un portbagaj voluminos pentru noul model. În cazul versiunii cu 7 locuri, portbagajul va avea o capacitate cuprinsă între 340 și 845 de litri. Cei care aleg versiunea cu doar 5 locuri vor primi un portbagaj de 910 litri.

Skoda Kodiaq primește un propulsor plug-in hybrid

Noua generație Skoda Kodiaq va fi disponibilă, la momentul lansării, cu 5 motorizări diferite. Două propulsoare pe benzină, două pe motorină și, în premieră, o versiune hibridă cu încărcare la priză. Gama începe cu motorizarea 1.5 TSI de 150 CP, cu tehnologie mild-hybrid. Cel de-al doilea propulsor pe benzină, cel de 2.0 litri TSI, dezvoltă 204 CP, dar nu are sistem mild-hybrid.

În premieră pentru acest model, noua generație Kodiaq va fi disponibilă cu un sistem de propulsie hibrid. Agregatul este compus din motorul termic de 1.5 litri TSI, cuplat la un motor electric. Astfel, puterea totală ajunge la 204 CP. Skoda spune că, în modul de rulare pur electric, versiunea hibridă va avea o autonomie de 100 de kilometri. Acest lucru este posibil grație unui acumulator de 25.7 kWh. Bateria se va putea încărca cu până la 50 de kW la o stație de încărcare rapidă.

Skoda nu renunță la motorizările diesel, iar noua generație Kodiaq va avea și un motor pe motorină. Acesta va fi disponibil în două trepte de putere: 150 sau 193 CP.

Indiferent de motorizarea aleasă, toate mașinile vor fi echipate cu transmisii automate cu dublu ambreiaj. În plus, versiunile 2.0 TSI și 2.0 TDI de 193 de CP primesc și un sistem de tracțiune integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide