La ce interval de timp se schimbă uleiul în cutia de viteze și diferențial – VIDEO

Autor: ProMotor 30 apr. 2023 Știri auto

În cele mai multe cazuri, grija față de mașina dumneavoastră asigură o funcționare îndelungată și fără defecțiuni. Fiecare șofer ar trebui să-și amintească cel puțin despre verificările regulate și înlocuirea lichidelor de funcționare și a pieselor care se uzează.

Cel mai esențial lucru care trebuie făcut este, desigur, schimbarea uleiului. Pentru mulți șoferi, acest lucru înseamnă exclusiv uleiul de motor. Însă la fel de important este schimbarea uleiului din cutia de viteze.

Șoferii care își tratează mașinile ca pe o unealtă, sunt rareori conștienți de necesitatea de a schimba uleiul din cutia de viteze. Unii susțin că este o cheltuială inutilă. Cu toate acestea, schimbarea uleiului din cutia de viteze este o necesitate, și nu doar în cazul mașinilor folosite în condiții foarte dure, de exemplu, taxiuri, ambulanțe sau mașini de poliție.

Uleiul din cutia de viteze îndeplinește mai multe funcții. Nu numai că lubrifiază componentele pentru a reduce substanțial frecarea, dar răcește și subansamblele încălzite. În plus, reduce vibrațiile, protejează împotriva coroziunii și menține totul curat în interior. Uleiul ar trebui să aibă parametrii potriviți. De asemenea, trebuie să își mențină consistența și proprietățile lubrifiante adecvate.

Se schimbă uleiul în cutie și diferențial?

„Avem niște băiți foarte buni în România care sunt foarte, foarte buni în reparat cutii. Și aceeași întrebare le-am pus și eu lor. I-am întrebat și eu exact ceea ce m-ai întrebat tu. Din experiența mea eu l-aș schimba. Voi ce părere aveți, că voi reparați. Și ei mi-au zis același lucru: schimbă-l. Măcar la 100.000 de kilometri schimbă-l. OK, nu ai o servisare, ai lifetime, dar nu, schimbă-l. Categoric schimbă-l. Totuși, își pierde proprietățile”, a spus Andrei Enescu în cadrul podcast-ului ProMotor.

Numele lui Andrei Enescu este legat de tuningul auto. Firma pe care o conduce (Racebox) este specializată în modificarea mașinilor premium, superpremium și supercars. Oferă o gamă largă de servicii, de la modificări vizuale pentru mașină, la tuning motor, resoftare, evacuare, și absolut orice modificare solicitată de clienții care nu se mulțumesc cu mașina așa cu a ieșit ea din fabrică.

Podcast-ul integral poate fi văzut aici 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com



Comentarii
Inchide