„Intervenție reușită”. Autoritățile reacționează după ce un șofer a fost bătut chiar lângă mașina de poliție

Autor: David Andrei 14 iun. 2021 Știri auto

Bâlbă după bâlbă ale autorităților după ce un șofer a fost bătut de trei indivizi agresivi chiar lângă echipajul de poliție care trebuia să-l protejeze. Oamenii legii i-au lăsat inițial pe atacatori să plece acasă după audieri. Au revenit apoi asupra deciziei.

GALERIE FOTO

Urmărirea a avut loc prin mai multe comune din județul Buzău. Speriat că este urmărit în trafic  și că urmăritorii încearcă să-l blocheze cu mașinile, un șofer a sunat la numărul de urgență. Echipajul trimis, format dintr-o polițistă și un polițist, care ar fi trebuit să-l salveze, nu a putut face nimic. Doi bărbați l-au lovit și cel de-al treilea a sărit cu picioarele pe mașina lui chiar de lângă tânăra în uniformă.

Lovit, cu sânge pe față, cu geamurile de la mașină sparte, șoferul a fugit speriat, convins că polițistă și colegul ei nu-l pot apăra. Acesta a sunat din nou la 112 și a cerut protecția poliției. S-a întâlnit cu un echipaj care l-a condus la secție. Cu toate acestea, reprezentanții Poliției Buzău susțin că intervenția a fost una reușită.

Echipajul de poliție care trebuia să-l apere pe bărbatul bătut a avut o “intervenție reușită”

„Echipajul care a intervenit la fața locului a despărțit părțile implicate în conflict, în vederea consilierii. Ambele părți implicate continuau să provoace la reacție conflictuală. […] Intervenția a fost etapizată și procedurală, astfel încât consecințele stării conflictuale să nu se agraveze și mai tare”, a precizat, pentru Digi24, Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Imaginile filmate chiar de bărbatul atacat arată clar că echipajul de poliție este complet depășit de situație.

La câteva ore de la audieri, procurorul a revenit asupra deciziei de a-I lăsa liberi pe atacatori. Cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani au fost reținuți. Aceștia sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Agresorii vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide