Întrecere neobișnuită între o Tesla Model 3 și o dronă – VIDEO

Autor: Marius Vișan 08 aug. 2022 Știri auto

Un pasionat de tehnologie, vehicule electrice și drone a filmat un test de accelerație mai puțin obișnuit. O cursă între o Tesla Model 3 Long Range și o dronă.

Chiar dacă unii vor ridica din sprânceană la o întrecere dintre un autoturism și o dronă, spunând că vom compara mere cu pere, clipul video stârnește interesul printre iubitorii mașinilor cu o accelerație uimitoare.

Întrecerea neobișnuită a fost filmată din dronă. Atât mașina, cât și gadgetul zburător prind viteză, dar avantajul este clar de partea lui Model 3.

La a patra secundă, Tesla dispare din cadru. Este o adevărată plăcere să vezi cu câtă ușurință livrează instantaneu cuplul către roți. Cert este că avantajul ar fi de partea Teslei într-o cursă cu multe alte mașini sau chiar cu unele supercaruri.

Întrecere neobișnuită între o Tesla și o dronă

Tesla Model 3 Long Range Dual Motor, precum cea din video, are o accelerație 0-100 km/h de 4,4 secunde și se oprește la o viteză maximă de 233 km/h. Puterea totală a celor două motoare este de 324 kW – 434 CP, iar cuplul total trimis la tracțiunea integrală este de 493 Nm. Bateria sa are o capacitate de 75 kWh, ceea ce duce la o autonomie de 455 km.

Dacă ești uimit de performanțele menționate mai sus, trebuie să știi că există ceva și mai puternic decât atât: Tesla Model 3 Performance. Aceasta are o accelerație 0-100 km/h de 3,3 secunde și o viteză maximă plafonată de 260 km/h.

Revenind la cursa din videoul postat pe Reddit, nu știm nimic despre ce model este acel mic obiect zburător, dar probabil că nici nu contează. Totul a fost pus la cale pentru a scoate în evidență performanțele lui Model 3.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide