Investitorii VW cer daune uriaşe companiei, în urma scandalului emisiilor

Autor: Gandul.info 22 sept. 2016 Știri auto
Investitorii VW cer daune uriaşe companiei, în urma scandalului emisiilor

 


Investitorii Volkswagen au dat în judecată compania şi cer daune de 8,2 miliarde de euro, pentru pierderile suferite în urma scandalului emisiilor, scrie Gandul.info.

În jur de 1.400 de procese sunt în aşteptare la tribunalul regional Braunschweig, districtul care rezolvă problemele legale din zona unde are VW sediul. Investitorii ar fi suferit pierderi din cauză că Volkswagen nu a făcut public scandalul mai rapid.

Investitorii s-au aliniat să dea în judecată Volkswagen în Germania, după ce compania a pierdut peste o treime din valoarea de piaţă în primele două zile după dezvăluirile din 18 septembrie anul trecut, făcute de autorităţile de reglementare din SUA.

Daunele cerute de investitori sunt mai mici decât cea de 11 miliarde de euro pe care avocaţii o estimaseră, însă mai multe procese ar putea fi pornite de investitorii care consideră că au pierdut bani.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide