Numai Ion Țiriac putea face asta. A uitat de două mașini Ferrari în altă țară

Autor: Promotor 25 ian. 2021 Știri auto

Numai Ion Țiriac putea face asta. Fost mare tenismen și actual colecționar de automobile, Țiriac a uitat două mașini de colecție într-un garaj din Germania. Și-a adus aminte de prețioasele lui Ferrari după zece ani.

GALERIE FOTO

Ion Țiriac și-a adus aminte de prețioasele automobile uitate în Germania atunci când a primit un telefon de la nemți, scrie Prosport.ro.

„Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Carline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe al meu, ba chiar îmi mai iau unul. Ceea ce am și făcut după vreo două luni. Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen”, povestește Ion Țiriac.

Și acolo au fost uitate. Zece ani mai târziu, românul a primit un telefon din Germania: “Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari? Uitasem de ele! […] Vă dați seama că, după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci. Și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele”, a povestit omul de afaceri.

Ion Țiriac, colecționar de mașini și de avioane

Ion Țiriac are o colecție impresionantă de automobile. Acestea sunt expuse în galeria din Otopeni care îi poartă numele și care și-a deschis porțile în anul 2013.

În vârstă de 81 de ani, Țiriac nu deține numai automobile de colecție, ci și trei avioane și un elicopter Augusta Westland 139. Fostul mare tenismen este posesorul unuia dintre cele mai performante avioane existente în România. Este vorba despre un Bombardier Global 5000. 30 de milioane de euro a dat pe acest avion.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide