Cât costă Ioniq 5 prin Programul Rabla Plus? Devine una dintre cele mai accesibile mașini electrice

Autor: Elena Luchian 31 aug. 2021 Știri auto

Ioniq 5 a devenit un star în lumea mașinilor electrice din momentul prezentării sale oficiale. Designul futurist și reputația de care se bucură Hyundai la nivel global au fost așii din mânecă ai modelului. Dar cât costă în România prin Programul Rabla Plus?

GALERIE FOTO

Ioniq 5 a fost dezvăluit oficial în primăvara acestui an, la mică distanță de momentul în care Kia a prezenta noul său EV6. Ambele și-au trecut în cont zeci de mii de rezervări în primele zile. EV6 nu a ajuns încă pe piața din România, dar Ioniq 5 poate fi comandat.

Modelul are un preț de listă de 50.884 euro. Este suma trecută în dreptul versiunii entry-level, cu un motor electric, care dezvoltă 217 cai putere, și echipare Premium. Mașina poate parcurge până  la 481 de kilometri cu un plin de baterie.

Echiparea de bază include jante din aliaj de 19 inci cu anvelope Michelin, faruri și stopuri LED și oglinzi electrice încălzite. La bord se regăsesc padele pe volan, un pedalier cromat, scaune față reglabile electric și cu funcție de încălzire. Viitorul posesor de Ioniq 5 va ține în mâini un volan îmbrăcat în piele cu sistem de încălzire.

Rabla Plus modifică radical prețul noului Ioniq 5

Dacă prețul de peste 50.000 de euro vi se pare descurajant, trebuie să știți că acesta este departe de suma finală pe care un client o va plăti pentru a achiziționa mașina prin Programul Rabla Plus. Din această sumă se scade valoarea ecotichetului, cotat la 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.120 de euro.

Hyundai propune și două reduceri semnificative, prezentate sub denumirea “Preț promoție”, respectiv “Preț Program Hyundai 2021”. Acestea mai scad peste 4.000 de euro din prețul inițial.

Astfel, prețul final ajunge la 35.715 euro.

Cea mai scumpă versiune Ioniq 5 este cea cu două motoare electrice, 304 cai putere și echipare Luxury. Pentru aceasta, discuțiile pornesc de la 58.619 euro. Reducerile oferite de Hyundai și ecotichetul Rabla Plus duc mașina la 43.450 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide