Isuzu D-Max va primi o versiune complet electrică. Camioneta ajunge în Europa în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mart. 2024 Știri auto

Isuzu urmează să lanseze prima sa camionetă electrică în Europa. Versiunea electrică a lui D-Max va debuta pe Bătrânul Continent în 2025.

Isuzu anunță primul său model electric, un model ce va fi bazat pe camioneta D-Max. Producătorul spune că acesta va menține abilitățile de transport și remorcare ale versiunii pe motorină.

Potrivit Carscoops, Un prototip de al viitorului Isuzu D-Max electric va fi prezentat publicului pe 27 martie la Salonul Auto Internațional de la Bangkok, din Thailanda, înainte de lansarea sa pe piață în Europa, care este programată pentru 2025. Isuzu va prezenta și un alt prototip D-Max, echipat cu un motor diesel mild-hybrid. Cu toate acestea, nu știm dacă acesta va ajunge în producție.

Isuzu anunță o versiune complet electrică a camionetei D-Max

Versiunea electrică pentru Isuzu D-Max folosește același șasiu de tip scară, dar pe care compania spune că a fost montat un „sistem 4WD cu normă întreagă cu punți electrice nou dezvoltate în față și în spate”. Energia este asigurată de un pachet de baterii litiu-ion de 66,9 kWh.

Motorul electric montat pe puntea față produce 54 CP și 108 Nm, în timp ce motorul electric spate contribuie cu încă 122 CP și 217 Nm. Puterea combinată este de 177 CP și 325 Nm, ceea ce înseamnă că modelul este mai puternic decât motorul diesel de 1,9 litri regăsit pe versiunile de bază.

Isuzu nu a comunicat autonomia de care camioneta este capabilă, dar a confirmat faptul că D-Max electric are o sarcină utilă de 1.000 de kilograme și că poate tracta până la 3.500 de kilograme. De asemenea, viteza maximă va fi mai mare de 130 km/h.

Isuzu spune că viitorul D-Max va fi lansat pe „piețe ale Europei continentale, cum ar fi Norvegia” în 2025. Cu toate acestea, pickup-ul electric va fi lansat și în Marea Britanie, Australia, Thailanda și alte țări, în funcție de „nevoile pieței și maturitatea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Isuzu


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide