O nouă fabrică se va deschide în România și va produce motoare electrice pentru Mercedes-Benz

Autor: Ionuț Vîlciu 17 feb. 2023 Știri auto

O nouă fabrică ce va produce motoare pentru mașinile electrice se va deschide în România. Ce mașini vor echipa motoarele produse la noi în țară?

România continuă dezvoltarea în domeniul industriei auto prin deschiderea unei noi fabrici, care va produce motoare pentru mașinile electrice. Fabrica urmează să fie construită la Sebeș, în județul Alba, transmite Mediafax.

În județul Alba a început cu data de 16 februarie 2023 construirea unei noi fabrici care vă produce motoare pentru modelele electrice. „În județul Alba, la Sebeș, a fost pusă astăzi piatră de temelie a primei capacități de producție a unităților de antrenare electrică ce vor echipa nouă generație de Mercedes EQ, modele complet electrice. Evenimentul de astăzi este mai mult decât noua investiție, reprezentând evoluția economiei locale către electric și către noi tehnologii, județul Alba făcând acest lucru în viitor alături de unul dintre cei mai mari și apreciate branduri la nivel mondial”, a scris într-o postare pe Facebook Consiliul Județean Alba. La eveniment a luat parte și Nicolae Ciucă, Premierul României, alături de alți membri ai Guvernului.

România va produce motoare electrice pentru Mercedes-Benz

„Decizia de a continua investițiile la Sebeș, într-o nouă unitate de producție care va realiza elemente pentru vehiculele complet electrice confirmă valoarea resursei umane din județul Alba și importanța sistemului de învățământ dual, pe care județul Alba l-a promovat în ultimii 10 ani. Evenimentul de astăzi este cea mai bună dovadă că strategiile Consiliului Județean Alba converg cu cele ale mediului investițional și că împreună ne adaptăm la viitor. Vom continua să fim un partener de încredere atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru administrația centrală și vom continua să facem tot ce ține de noi pentru a genera dezvoltare și progres în Alba. Ne dorim să facem acest lucru pentru că o merită fiecare familie, fiecare om din județul Alba, care trebuie să aibă aici condițiile care să-i permită să se dezvolte material și spiritual și să nu-și mai dorească să plece din județ sau din țară.” – a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba în cadrul ceremoniei.

Istoria prezenței Mercedes în Alba începe în 1995, când UM Cugir producea primele roți dințate pentru Mercedes. Ulterior, se formează la Cugir o societate mixtă, româno-germană, cărei și Consiliul Județean Alba i-a pus la dispoziție 4 hectare de teren, producția acesteia dezvoltându-se și diversificându-se.

În 2009 se ia decizia înființării fabricii de cutii de viteze de la Sebeș care, până astăzi, a produs 1 milion de cutii de viteză, exportate în toată lumea, aproape fiecare a 2-a mașină Mercedes produsă în ultimii ani fiind echipată cu o cutie de viteze fabricată în județul Alba.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide