Italienii pregătesc o versiune cu trei uși a lui Fiat 500

Autor: George Cristea 02 oct. 2020 Știri auto

Italienii pregătesc o versiune cu trei uși a lui Fiat 500, după ce au ajuns la concluzia că cererea pentru modele cu două portiere este în scădere. Noul model Fiat New 500 va avea a treia ușă pe partea dreaptă, în stilul primei generații Mini Clubman.

Intră în Galeria FOTO

Luna această ar trebui să înceapă livrările modelului Fiat New 500, versiunea actualizată a popularului model iconic Fiat. Italienii au în vedere să ofere, ca opțiune, o a treia ușă, pe partea dreaptă a noului lor model electric. Aceasta va fi subdimensionată și va avea deschidere opusă, așa cum avea Mazda RX-8, pentru a facilita accesul la scaunele din spate.

Pentru o rezistență mărită, a treia ușă a lui Fiat 500 va încorpora montantul central, așa cum se întâmplă la BMW i3, ceea ce înseamnă o greutate suplimentară substanțială: 30 kg. Potrivit Autonews Europe, vânzările versiunii cu trei uși vor începe anul viitor.

Ce știm despre noua versiune cu trei uși a lui Fiat 500

Cât despre denumirea viitoarei versiuni de caroserie, aceasta ar putea fi „Trepuino” (în traducere liberă, trei plus unu) – evocând conceptul cu același nume din 2004 care a stat la baza modelului 500. Există o diferență, însă: în cazul conceptului, denumirea se referă la capacitatea de a se transforma dintr-o mașină cu trei locuri într-una cu patru. În cazul noului 500, referința este la numărul de portiere – două uși, un hayon și noua ușă suplimentară.

Un layout similar a mai avut, în istorie, Mini Clubman. Mazda RX-8, pomenită mai sus, a avut două astfel de portiere, ceea ce nu o califică pe post de sursă de inspirație pentru designerii italieni. Amplasarea celei de-a treia portiere a noului Fiat 500 pune probleme pentru clienții din Marea Britanie și Irlanda. Fie Fiat va oferi o caroserie complet nouă în țările cu conducere pe dreapta, fie clienții vor avea a treia ușă pe partea șoferului (în trafic, practic) fie această versiune nu va fi deloc accesibilă pe aceste piețe.

Noul Fiat 500 va fi disponibil ca versiune electrică, la un preț deloc lipsit de ambiții – 34.900 de euro. Versiunea cu trei uși ar trebui să coste chiar mai mult de atât. Trebuie spus că la acest nivel de preț, piața europeană are deja oferte mai bune, așa cum sunt Hyundai Kona electric sau Nissan Leaf.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide