Italienii se plictisesc: Cursă drag între o Tesla și un cal

Autor: ProMotor 30 mart. 2020 Știri auto

Italienii se plictisesc de moarte în vremuri de coronavirus, așa că încearcă să-și condimenteze existența cu tot felul de activități ieșite din comun. Un filmuleț postat săptămâna trecută pe Youtube ne arată o cursă neobișnuită între o mașină Tesla și… un cal. Rezultatul cursei de drag este cu totul neașteptat, având în vedere diferența de putere dintre cele două mijloace de transport.

Intră în Galeria FOTO

Desigur, curse cal versus mașină s-au făcut încă de când primele automobile au rulat pe suprafața pământului. Am putea spune chiar că astfel de curse au fost ceva obișnuit în perioada copilăriei automobilului. Normal, până la urmă, având în vedere că adepții noii tehnologii doreau să dovedească supremația mașinilor asupra transportului cu animale. În același timp, conservatorii dorea să demonstreze că automobilul nu era un mijloc de transport demn de lat în seamă, iar calul va domina pe termen nelimitat acest domeniu.

Este cu atât mai neobișnuit să vedem astfel de curse în zilele noastre, dar, hei, când ești blocat în casă și ai terminat deja de măturat sufrageria cu periuța de dinți, nu poți să nu te gândești la tot felul de chestii bizare. Well, de ce nu o Tesla versus un cal, până la urmă?

O Tesla Model S este, practic, imbatabilă în cursele de drag, grație capabilităților sale asigurate de sistemul de propulsie electric. Puține supercaruri reușesc un timp mai scurt pentru accelerația de la 0 la 100 km/h decât o Tesla Model S pregătită pentru așa ceva. Vorbim, totuși, de circa 800 de cai-putere în cazul acestei Tesla Model S P100D. 800 de cai versus… un cal! Cine ar putea câștiga?

Pe asfalt, cu siguranță că Tesla ar spulbera orice record, iar calul nu ar avea nicio șansă. Organizatorii au condimentat însă această întrecere, care se desfășoară nu pe asfalt, ci pe iarbă. Un domeniu la care sistemul de tracțiune al modelului Tesla ar putea avea ceva dificultăți. În schimb, un cal este aici la el acasă. S-au închis pariurile. Pe cine ați pus banii?

Cum era de așteptat, Tesla Model S se distanțează repede, iar calul pare lipsit de șanse în această întrecere inegală. Totuși, vorbim de o cursă dus-întors, iar surpriza nu întârzie să apară. Acolo unde Tesla are o inerție mare și face o întoarcere neașteptat de largă, calul reușește să recupereze terenul pierdut să să sprinteze spre linia de finish. Spre încântarea spectatorilor care urmăresc această cursă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide