Un Audi A6 cu I.T.P.-ul fals, descoperit de polițiști. Cum s-a dat de gol șoferul?

Autor: ProMotor 22 iun. 2021 Știri auto
Un Audi A6 cu I.T.P.-ul fals, descoperit de polițiști. Cum s-a dat de gol șoferul?

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui cetățean român care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un cetățean român în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Bulgaria.

Un Audi A6, înmatriculat în Bulgaria, a fost oprit la graniță

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezilor efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice. În urma acestora au constatat faptul că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente. Așa au stabilit că acestea sunt false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Ce se întâmplă dacă te prinde Poliţia fără I.T.P. valabil

ITP-ul expirat echivalează cu conducerea unei mașini neînmatriculate, asta pentru că în situația în care mașina nu are I.T.P.-ul valabil se suspendă automat înmatricularea. Acest lucruri atrag după sine un cumul de sancțiuni, unele dintre ele destul de grave, totalul putând să ajungă la 5.800 de lei.

Șoferii prinşi în trafic cu autoturisme ale căror I.T.P.-uri sunt expirate sunt fi amendaţi şi li se confisca plăcuţele, iar maşinile lor nu vor mai putea fi deplasate decât pe platformă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide